Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Σε ποιες περιοχές ισχύουν τα νέα μέτρα και από πότε

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 και χρήση μάσκας παντού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τις επιβαρυμένες περιοχές το απόγευμα της Πέμπτης
Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 5 το πρωί στις περιοχές των επιπέδων 3 και 4 είναι τα δύο νέα μέτρα που ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Πέμπτης, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ στις 6 το πρωί του Σαββάτου.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός για το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις συγκεκριμένες περιοχές τις μεταμεσονύχτιες ώρες, στόχος είναι "να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός".
Σεχτικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε "Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. "Δεν τρώει πόρτα", για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων.
Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.
Θα το επαναλάβω: Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη".
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 882 νέα κρούσματα και 15 θανάτους, αριθμοί που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ.
Οι επιβαρυμένες περιοχές
Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν στις περιοχές των επιπέδων 3 και 4, δηλαδή στις "πορτοκαλί" και "κόκκινες" περιοχές του σχετικού χάρτη.
Στο επίπεδο 3 είναι: Νομός Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Περιφέρεια Αττικής και Ζάκυνθος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Μύκονος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη, Λέσβος, Σάμος, ενώ από την Παρασκευή σε αυτές προστίθενται οι Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Σερρών και Βοιωτίας.
Στο επίπεδο 4 είναι ο Νομός Κοζάνης και την Παρασκευή αναβαθμίζεται και ο Νομός Καστοριάς.
Δείτε τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, όπως διαμορφώνεται το απόγευμα της Πέμπτης
 
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: