Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν έχουν σίγουρους τους 151 για τη ΔΕΗ, έχουν τους 180 για τον Πρόεδρο;»

Εμμεση προτροπή στον Φώτη Κουβέλη να μη συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή απευθύνει με συνέντευξή του στη Realnews ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ελπίζω και πιστεύω ότι δεν θα συμβάλει στη συνέχεια αυτής της πολιτικής», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τονίζει πως «εκλογή “κατεψυγμένου” Προέδρου σημαίνει συνέχιση και ολοκλήρωση της καταστροφής».

«Εκλογές, νέα Βουλή που να εναρμονίζονται ηθικά και πολιτικά με το εκλογικό σώμα και εκλογή Προέδρου με όρους ευρύτερης συναίνεσης. Αυτή είναι η σταθερή μας θέση», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Τσίπρας προτείνει «μεγάλο συνασπισμό εναντίον της Ν.Δ. και των πολιτικών συνενόχων της», καλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο και όσους επέλεξαν να κάνουν το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της Ν.Δ. «να πάνε σπίτι τους», ενώ συνεχίζει το «φλερτ» με τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο διαχωρίζει από τον Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, προειδοποιεί πως στις σημερινές συνθήκες η μόνη εθνική συνεννόηση που μπορεί να υπάρχει είναι εναντίον της κυβέρνησης, της τρόικας και των πολιτικών τους, ενώ δηλώνει πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε τη συνέντευξη

http://www.real.gr/Files/Articles/Document/347715.pdf Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: