Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Κάλεσμα του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας

Θα ξεκινήσω λόγω των ημερών, με τις θερμές ευχές της διοίκησης, του προπονητικού τιμ και των ποδοσφαιριστών του συλλόγου, σε όλο τον κόσμο για χρόνια πολλά με υγεία.
Η διοικούσα επιτροπή του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, λίγο πριν το τέλος των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας μας, καλεί όλους και όλες που ενδιαφέρονται για το παρόν και το μέλλον του ποδοσφαιρικού αθλητικού συλλόγου του χωριού μας, στο Καφέ-Μπαρ Βεγγέρα, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα 11 το πρωί, σε μια εφ' όλης της ύλης «χαλαρή», «καφενειακή» αλλά και ουσιαστική συζήτηση, ώστε να ακουστούν όσες το δυνατόν περισσότερες θέσεις και προτάσεις, που θα βοηθήσουν στην εξεύρεση ή ακόμα και στην άμεση υλοποίηση αν αυτό καταστεί εφικτό, δραστικών, εφαρμόσιμων και βιώσιμων διοικητικών λύσεων.
Η πρωτοβουλία μπορεί να φαίνεται και να ακούγεται σε πολλούς πρώιμη και βιαστική, εντούτοις από τη παρούσα διοικούσα επιτροπή θεωρείται χρονικά έγκαιρη, αναγκαία και επιβεβλημένη, ώστε ο σύλλογος να μην αντιμετωπίσει και πάλι φαινόμενα του παρελθόντος, όταν «φλέρταρε» ακόμα και με την διάλυση δίνοντας μάχη με τον χρόνο, κυρίως με τις γνωστές «εμπλοκές» και τα «αδιέξοδα» που παρουσιάζονται κάθε καλοκαίρι στην εξεύρεση και επιλογή ανθρώπων που πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή και να στελεχώσουν την διοίκηση, αναλαμβάνοντας τα ηνία του.
Το κάλεσμα μπορεί να είναι ανοικτό προς όλους τους φίλους και όλες τις φίλες(κάποια στιγμή θα πρέπει να το δούμε κι αυτό, αφού ο σύλλογος εκτός από ποδοσφαιρικός είναι και αθλητικός και σεφέστατα μπορεί διευρυμένος σε μέλη και φίλους να δράσει στο μέλλον και σε άλλα αθλήματα με τμήματα αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις και η αναγκαιότητα, κι αν το ποδόσφαιρο ως το μοναδικό τμήμα είναι η αιτία που η συμμετοχή γυναικών δεν έχει προηγούμενο) που θέλουν να παραβρεθούν για να ακούσουν και να προτείνουν, όμως ιδιαιτέρως απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί κι έχουν προσφέρει από κάποια θέση στον σύλλογο τα προηγούμενα χρόνια(παλιοί πρόεδροι και παράγοντες, κτλ, κτλ) και με την εμπειρία τους μπορούν να καταθέσουν πιο ρεαλιστικά και πρακτικά, τις απόψεις και προτάσεις τους. Δεν αποκλείεται επίσης και η ενεργή συμμετοχή ή η απλή παρουσία και ποδοσφαιριστών του φετινού ρόστερ του συλλόγου για όσους ενδιαφέρονται και θεωρούν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στις εξελίξεις στον σύλλογο και οι οποίοι χρήσιμο θα ήταν είτε δια εκπροσώπου(πχ του αρχηγού), είτε ατομικά, να καταθέσουν αν το επιθυμούν τις απόψεις τους.
Υπενθυμίζω ότι με βάση τη συμφωνία-δέσμευση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου του περσινού καλοκαιριού, η παρούσα ευρεία διοίκηση(των εγγεγραμμένων μελών) έχει θητεία, ορίζοντα και πλάνο τριετίας, ενώ κάθε χρόνο τα πρόσωπα της διοικούσας επιτροπής θα πρέπει να εναλλάσσονται μέσα από την λίστα των εγγεγραμμένων μελών(περίπου 30 είναι σήμερα), ώστε να μην επέρχεται σε κανένα μέλος φθορά και κόπωση. Φυσικά όπως το είχαμε ξεκαθαρίσει και τότε, δεν αποκλείεται σε καμιά περίπτωση η συμμετοχή μελών της απερχόμενης διοικούσας επιτροπής στο νέο σχήμα, αν αυτό καταστεί αναγκαίο και εφικτό, κι αν φυσικά υπάρχει και η ανάλογη διαθεσιμότητα από την πλευρά τους. Αλλά ακόμη κι αν δεν συμβεί ή δεν προκύψει κάτι τέτοιο, επικουρικά, διακριτικά αλλά και ενεργά, θα είναι αρωγοί όποτε κι όπως χρειαστεί, σε κάθε προσπάθεια και ανάγκη του νέου σχήματος.
Διευκρινίζω ότι η παρουσία και η συμμετοχή στην συζήτηση, δεν είναι δεσμευτική για κανέναν. Δεν σημαίνει δηλαδή, ότι η κάθε παρουσία στη συζήτηση είναι και μια υποψηφιότητα για τη διοικούσα επιτροπή της νέας αγωνιστικής περιόδου. Επίσης δεν θα είναι σε καμία περίπτωση και απολογιστική, αφού αυτόν τον χαρακτήρα θα πάρει ως είθισται και επίσημα, η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα ακολουθήσει μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: