Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Επιστολή των ομάδων του 2ου ομίλου της Γ Εθνικής προς την ΕΠΟ: «Φέρεστε λες και δεν μας χτύπησε η οικονομική κρίση!»

Μετά τα σωματεία του 4ου ομίλου, σειρά πήραν αυτά του 2ου που έστειλαν επιστολή προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με την οποία εκφράζουν τον προβληματισμό αλλά και την αγωνία τους ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά:
Προς Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.)
Αγαπητοί κύριοι,
Η πρωτοφανής υγειονομική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο, έχει πλήξει καίρια, όπως είναι φυσικό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, λόγω των πολλαπλών εξόδων λειτουργίας και διεξαγωγής των αγώνων, έχουν φθάσει στα όρια της επιβίωσής τους.
Η διοίκηση της ΕΠΟ, παρότι γνωρίζει αυτή την τραγική κατάσταση και παρά τις σχετικές εκκλήσεις πολλών ομάδων της Γ’ Εθνικής, μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχει λάβει κάποιο μέτρο οικονομικής ενίσχυσης ή ελάφρυνσης των συλλόγων, αλλά εξακολουθεί να μας επιβαρύνει με τις ίδιες δαπάνες, όπως π.χ. το παράβολο συμμετοχής και το κόστος έκδοσης των δελτίων των ποδοσφαιριστών, τα οποία διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά!!! Λες και δεν μας χτύπησε η οικονομική κρίση, λες και δεν ζούμε καθημερινά τις συνέπειες της πανδημίας!!!
Εν όψει λοιπόν της έναρξης του πρωταθλήματος και προκειμένου να διασφαλισθούν οι ελάχιστοι όροι και προϋποθέσεις διεξαγωγής των αγώνων και επιβίωσης των ομάδων, ζητούμε να λάβετε άμεσα τα εξής μέτρα:
1)Να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν με την παρουσία θεατών, φυσικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η παρουσία θεατών σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ερασιτεχνικών ομάδων, αποτελεί την πεμπτουσία διεξαγωγής του. Για ποιο λόγο άραγε αξίζει να διεξαχθεί ένας επίσημος αγώνας με του κόσμου τα έξοδα και τις ευθύνες, όταν κανείς δεν πρόκειται να τον δεί;
Εφόσον αυτό δεν καταστεί δυνατό και για όσους αγώνες διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών, ζητούμε όλα τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων (εξοδολόγια διαιτησίας, παρατηρητών, ιατρού κλπ), να καταβάλει η ΕΠΟ. Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό αυτό το αίτημά μας, σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να καλύψουμε τις σχετικές δαπάνες και θα απέχουμε από την διεξαγωγή των αντίστοιχων αγώνων του πρωταθλήματος.
2)Για τους αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν με την παρουσία θεατών, ζητούμε την μείωση των δαπανών διεξαγωγής τους (διαιτησία, παρατηρητές, ιατρός, εκτύπωση εισιτηρίων και προσκλήσεων, εισφορές υπέρ ΕΠΟ και ΕΠΣ), τουλάχιστον κατά 50%. Είναι εντελώς παράλογη πολυτέλεια, στην ιδιαίτερα δύσκολη εποχή που ζούμε, να επιβαρυνόμαστε με απίθανα οδοιπορικά, με δαπάνες παρατηρητών αμφίβολης ωφελιμότητας, με εισφορές υπέρ τρίτων που παραπέμπουν σε εποχές ευμάρειας και σπατάλης.
3)Ειδικά κατά το φετινό πρωτάθλημα, ζητούμε να μη επιβάλλονται χρηματικές ποινές σε ποδοσφαιριστές και ομάδες για τιμωρίες με κίτρινες και κόκκινες κάρτες.
Αγαπητοί κύριοι,
Όσοι υπηρετούμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αν θέλουμε να περισωθεί και να επιβιώσει αυτός ο ιδιαίτερα δημιουργικός χώρος, πρέπει να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες. Οι εποχές άλλαξαν. Οι οικονομικές απαιτήσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι ιδιαίτερα δυσχερείς. Απευθυνόμαστε την ύστατη ώρα σε εσάς και σας καλούμε, έστω την ύστατη ώρα, να λάβετε τις αναγκαίες αποφάσεις.
Σε διαφορετική περίπτωση, οι πιθανότητες διεξαγωγής ενός αξιόπιστου πρωταθλήματος θα είναι μηδαμινές.
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ Β’ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ:
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ 
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 
ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ 
ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
Πηγή: sportsup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: