Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Η απολογία του Μαρινάκη για τα «στημένα»: «Δεν γνώριζα ότι είχα πακιστανικό τηλέφωνο»

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης απολογούμενος για την πολύκροτη υπόθεση των «στημένων» αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στην απολογία του κατέθεσε:
Για την επιλογή του συγκατηγορουμένου του Γιώργου Σαρρή στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ: «Εμένα δεν με ενδιέφερε, γιατί να με ενδιέφερε; Αν θέλαμε την ΕΠΟ να είναι κοντά μας, θα ήταν εύκολο να υποστηρίξω την υποψηφιότητα του κ. Γκαγκάτση. Είχε δείξει μια πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και να συνεχίσουμε τη συνεργασία. Τον κ. Σαρρή τον γνώριζα όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό. Ήταν αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Ξεκινώντας στον Ολυμπιακό ήθελα να έρθουν νέοι άνθρωποι».
Στην ερώτηση γιατί απασχολεί έναν πρόεδρο ΠΑΕ ποιος θα γίνει πρόεδρος στην Ομοσπονδία, απάντησε: «Η θέση του προέδρου της ΕΠΟ είναι κάτι σημαντικό. Αν δείτε στα τελευταία πέντε χρόνια πρωτοσέλιδα, φωτογραφίες, συνεντεύξεις, θα δείτε πως όλα αυτά τα χρόνια διαφημίζουν τις σχέσεις τους οι παράγοντες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι έχουν μεγαλύτερη δύναμη».
Για το πακιστανικό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε στις συνομιλίες του: «Δεν γνώριζα ότι είναι πακιστανικό. Αλλωστε το χρησιμοποιούσα και για τις δουλειές μου στη ναυτιλία και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο».
Με την κατάθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση, με το δικαστήριο να διακόπτει για τις 19 Νοεμβρίου, όπου θα υπάρξει η αγόρευση και η πρόταση του εισαγγελέα.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: