Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Μαζικά πυρά από τους φορείς για το νέο πτωχευτικό και το τέλος της προστασίας πρώτης κατοικίας

Ομαδικά πυρά δέχτηκε η κυβέρνηση αναφορικά με το νέο πτωχευτικό κώδικα που θέλει να εισάγει, κατά την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Είναι ενδεικτικό πως όλοι σχεδόν οι φορείς που τοποθετήθηκαν είχαν αρνητική εισήγηση, εστιάζοντας μάλιστα στους κινδύνους που γεννούν οι προβλέψεις του νέου κώδικα για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και για τις επιχειρήσεις.
«Με αυτό το νομοσχέδιο τελειώνει οριστικά η προστασία της πρώτης κατοικίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ολομέλειας των δικηγορικών Συλλόγων και συνέχισε: «Το μήνυμα που δίνεται στα νοικοκυριά που άντεξαν στην κρίση είναι ότι η μόνη λύση τους είναι η πτώχευση».
«Δεν παίρνετε κανένα μέτρο προστασίας της πρώτης κατοικίας» κατήγγειλε από τη μεριά της η ΓΣΕΒΕΕ. Έκανε παράλληλα λόγο για μέτρα που οδηγούν στην απώλεια της περιουσίας επιχειρήσεων και πολιτών. «Είναι υποκρισία  να μιλάμε για προστασία πρώτης κατοικίας από τον νέο πτωχευτικό κώδικα» επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΕΚΠΟΙΖΩ.
Ο δε εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ προειδοποίησε ότι ο νέος κώδικας μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε μαζικές πτωχεύσεις, μιλώντας για «δεύτερη ευκαιρία της πτώχευσης, παρά για δεύτερη ευκαιρία του πτωχού». «Αν ψηφιστεί ο νόμος όπως είναι, μπαίνει ταφόπλακα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις» υπογράμμισε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Τον φόβο πως θα υπάρξει ανεξέλεγκτη εξάπλωση των πτωχεύσεων εξέφρασε η Ένωση Προστασίας Δανειοληπτών, καταγγέλλοντας πως μπαίνει η θηλιά της υπερχρέωσης στο λαιμό των πιο ευάλωτων. Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής έκανε λόγο για έμμεσο εκβιασμό, που οδηγεί πολίτες σε πλειστηριασμούς και δέσμευση μέρους εισοδήματός τους.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: