Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Έφη Αχτσιόγλου: «Η ΝΔ στήνει “πλυντήρια”, δεν καταπολεμά το μαύρο χρήμα»

Η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε, επίσης, μιλώντας στην Ολομέλεια, ότι «η ΝΔ έδωσε ασυλία στα τραπεζικά στελέχη, καθώς η απιστία τους θα διώκεται μόνο αν η ίδια η τράπεζα προσφύγει κατά του εαυτού της και προχώρησε σε σύντμηση προθεσμιών με κόλπο, για να μπουν οι υποθέσεις στο αρχείο».
Σήμερα, πρόσθεσε, ήρθε και τρίτο δικαστικό βούλευμα που λέει ότι η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική και πρόκειται για «συγκεκαλλυμένη αμνήστευση ποινικών αδικημάτων για μεμονωμένη κατηγορία προσώπων», σχετικά με τις διώξεις τραπεζικών στελεχών για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων.
Αναφερόμενη στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα αναδρομικά δήλωσε ότι πρόκειται για «διαρκή και προκλητική εξαπάτηση των συνταξιούχων» από τη ΝΔ.
Υπενθύμισε ότι «παρά τις στομφώδεις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη, δεν επιστρέφονται τα αναδρομικά για τις περικοπές που η ΝΔ έκανε το 2012 στα δώρα και στις επικουρικές συντάξεις. Ενάντια στην απόφαση του ΣτΕ, αντί για 4 δισ. δίνει μόνο 1,4, πλήττοντας κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι δεν πρόκειται να λάβουν ούτε ένα ευρώ», επίσης «καταργεί το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη για οποιαδήποτε άλλη αξίωση των συνταξιούχων, λέγοντας σας χρωστάω 4, σας δίνω το 1, και τα άλλα τα διαγράφω διά νόμου».
Σήμερα, πρόσθεσε, «η νέα τροπολογία κόβει στους συνταξιούχους του δημοσίου και ένα μέρος των αναδρομικών για τις κύριες συντάξεις. Δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων και κανείς δεν παίρνει αυτό που δικαιούται».
Η θέση μας, επισήμανε, «είναι σαφής από την πρώτη στιγμή. Αφήστε τις μεθοδεύσεις, οργανώστε την ικανοποίηση των συνταξιούχων για τα αναδρομικά τους και μην μετατρέπετε τη χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο».

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: