Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πέλλα - Εξαπλάτανος (1-0)2-0. Χαλαρά, φιλικά και του χρόνου με υγεία

Η Πέλλα έκλεισε σήμερα νικηφόρα μια ακόμη θετική χρονιά στην Α1, στην οποία όμως κατά γενική ομολογία αδίκησε  τον εαυτό της. Κάτι που είχε συμβεί και πέρυσι, που όμως σε κάποιες περιπτώσεις δεν τον αδίκησε μόνο, αλλά και τον εξέθεσε. Τίτλοι τέλους όμως είχαμε σήμερα και για την παρούσα διοίκηση, που όπως έχουν διαμηνύσει τα περισσότερα από τα μέλη της σχετικά νωρίς, δεν προτίθενται να συνεχίσουν και την νέα αγωνιστική περίοδο. Οπότε το διοικητικό σίριαλ για την Πέλλα, θα μονοπωλήσει και φέτος το ενδιαφέρον των φιλάθλων της όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο, τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι δύο ομάδες είχαν κι έδειξαν διάθεση για ποδόσφαιρο, όμως η κακή κατάσταση του γηπέδου δεν τις επέτρεψε να αποδώσουν τα αναμενόμενα βάση της ποιότητας τους. Εντούτοις το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό χωρίς σκοπιμότητες, με την Πέλλα να παίρνει τελικά τη δίκαιη νίκη, αφού ήταν πιο κυνική και πιο αποτελεσματική. Η σημερινή νίκη γοήτρου αποκτά ιδιαίτερη σημασία, από το γεγονός ότι αντίπαλος ήταν η τρίτη καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, προερχόμενη μάλιστα αν μέτρησα σωστά, από ένα σερι 10 αήττητων αγώνων.
Ο Εξαπλάτανος στο ξεκίνημα ήταν καλύτερος αλλά ιδιαίτερα φλύαρος με κακές τελικές πάσες, ενώ ήταν αυτός που δημιούργησε κι έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα με σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Γιαβάση να απομακρύνει σωτήρια με τα πόδια. Αυτή ήταν και η μοναδική στο πρώτο παρά την κατοχή και την καλή κυκλοφορία των φιλοξενουμένων. Η απάντηση της Πέλλας ήρθε σχεδόν στο ημίωρο, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καρασμάνη. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Γάκης με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να αποκρούει σε κόρνερ(Βίντεο). Κόρνερ που επέφερε σύγχιση στην άμυνα του Εξαπλατάνου, με τον Ίμπα να επωφελείται και να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά από κοντά. Η Πέλλα από κείνο το χρονικό σημείο πήρε μέτρα στο γήπεδο και πατούσε καλύτερα, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν κάπως αποσυντονισμένοι. Φάσεις ιδιαίτερες δεν έγιναν όμως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου μπροστά στις δύο εστίες.
Στο δεύτερο η Πέλλα εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο, ενώ ο Εξαπλάτανος δεν είχε την καλή κυκλοφορία του πρώτου ημιχρόνου κι έχανε εύκολα την μπάλα. Εντούτοις το ματς ήταν μοιρασμένο χωρίς να πιέζει κάποια ομάδα περισσότερο. Απλά η Πέλλα ήταν πιο επικίνδυνη και με πιο καθαρό μυαλό στις επιθέσεις, κάτι που τις απέφερε εκτός του δεύτερου τέρματος με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καμπούρη στο 60'(Βίντεο) και δύο τρεις ακόμα πολύ καλές ευκαιρίες με τους Γάκη και Μπουράκη. 
Πολύ καλή ευκαιρία μετά το 2-0 είχε και ο Εξαπλάτανος που πήρε σχεδόν την καθολική κατοχή, όμως και πάλι ο Γιαβάσης απέκρουσε σωτήρια το σουτ μέσα από την περιοχή. Παρά την κατοχή, ο Εξαπλάτανος δεν μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρές απειλές, πέραν κάποιων άστοχων σουτ με κακές προϋποθέσεις από πλάγιες θέσεις μέσα από την περιοχή.
Το τελικό σφύριγμα του σημερινού αγώνα αλλά και του φετινού πρωταθλήματος, βρήκε την Πέλλα νικήτρια και πολλαπλά κερδισμένη από εμπειρίες και νεαρούς ποδοσφαιριστές, που προφανώς θα αποτελέσουν τη βάση στο χτίσιμο και τη συνέχεια της ομάδας για τη νέα χρονιά. Κέρδος για την Πέλλα και το τεχνικό επιτελείο των κ.κ. Νινιατσούδη-Χαρπίδη, που κι έδειξε τις φιλόδοξες προοπτικές του, κι έδωσε τα διαπιστευτήρια του παρά τις πάρα πολλές αντιξοότητες που αντιμετώπισαν όλη τη χρονιά. Μπράβο και στην δική μας ομάδα για την αξιόλογη παρουσία και την 5η θέση στην τελική κατάταξη!
Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Εξαπλατάνου για την πολύ καλή φετινή παρουσία και την τελική βαθμολογική κατάταξη.
Η σύνθεση: Γιαβάσης, Παλιάικος, Ίμπας, Σταυρακάκης, Παναγιωτέλης, Καραγιάννης, Καμπούρης, Μπουράκης, Γάκης(Σιαματάς), Στάγκος(Παπαδόπουλος), Καρασμάνης(Μπρατσούδης)

Μια προσφορά του
















Δεν υπάρχουν σχόλια: