Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ο ΣΕΕΔΑ έτρεξε για τη μικρή Μαρία στον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

O Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) συμμετείχε στον ΝΝ 11ο Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με την ΣΕΕΔΑ Running Team να δίνει δυναμικό «παρών» στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ..
Στην φετινή διοργάνωση, η ομάδα του ΣΕΕΔΑ με 36 δρομείς, πρωταθλητές και πρωταθλήτριες των Εθνικών ομάδων με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές νίκες, αλλά και φίλων του συλλόγου που τους ενέπνευσε ο κοινός σκοπός, επέλεξε να υποστηρίξει στοχευμένα ένα μικρό κοριτσάκι που δίνει τη δική του μάχη καθημερινά για την αποκατάσταση και αποθεραπεία της, τη μικρή Μαρία που νοσηλεύεται στην παιδογκολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αλλά κυρίως για να στείλει το θετικό μήνυμα: Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί! Κανένα παιδί δεν πρέπει να μεγαλώνει σε δωμάτιο νοσοκομείου!
Ανάμεσα στους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριές μας που έχουν διαπρέψει με την ελληνική Εθνική ομάδα σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις (παγκόσμια πρωταθλήματα, παγκόσμια κύπελλα, πρωταθλήματα Ευρώπης, Μεσογειακούς και Βαλκανικούς Αγώνες) ήταν από την ελληνορωμαϊκή πάλη ο «χρυσός» παγκόσμιος πρωταθλητής Αριστείδης Ρουμπενιάν, από την ποδηλασία πίστας και δρόμου η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ελευθερία Ελληνικάκη, από την τεχνική κολύμβηση η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ραμπέα Ιατρίδου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Τσιγάρας, ο πρωταθλητής Ευρώπης Δημήτρης Γκανέλας, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίνα Τσαμπάζη και ο πρωταθλητής Ευρώπης Αναστάσιος Καραβανάς, από το τάε κβον ντο η παγκόσμια πρωταθλήτρια Θεοδώρα Τσίμα και ο πρωταθλητής Ευρώπης Λάμπρος Λαζαρίδης, από τη ρυθμική γυμναστική οι Γεωργία Ιντζέ και Μαρία Αϊβάτογλου, μέλη της πρώτης ιστορικής ομάδας ανσάμπλ της Ελλάδας και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ατομικό Αναστασία Κεκιλιάδου, από την άρση βαρών οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Κωνσταντίνα Μισιρλή, Ολυμπία Τόκα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Χαρούλα Κυριακίδου και από την ακροβατική γυμναστική η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μιχαέλα Γιάννου.
Η Γενική Γραμματέας του ΣΕΕΔΑ Ραμπέα Ιατρίδου, που οργάνωσε την ομάδα, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντική και με εξαιρετικά μεγάλο συμβολισμό η συμμετοχή των πρωταθλητών μας στις εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού. Δεν είναι έμπειροι δρομείς καθώς προέρχονται από πολλά διαφορετικά αθλήματα και σίγουρα δεν διεκδικούν τις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Αντιθέτως συμμετέχουν με χαρά για να δείξουν πως ο αθλητισμός δεν σταματά ποτέ και πως είναι μια ευκαιρία να μεταδόσουμε σημαντικά μηνύματα όπως το «ΤΡΕΧΟΥΜΕ γιατί ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ! Ο παιδικός καρκίνος δεν είναι ανίκητος!» Ευχόμαστε η συμμετοχή μας να φέρει χαμόγελο στην μικρή Μαρία και στους γονείς της που συμμετείχαν στην ομάδα. Ευχή μας και προσευχή είναι στην επόμενη διοργάνωση η μικρή να είναι υγιής και να βρίσκεται μαζί μας στη γιορτή του μαζικού αθλητισμού!
Ο ΣΕΕΔΑ ευχαριστεί θερμά τους φίλους του και τα υποψήφια μέλη που έτρεξαν μαζί του: Νικόλα Σαμαρά, Βιβή Καρακατσάνη, Έφη Ραγκούσση, Σεραφείμ Πασσιά, Ευαγγελία Αποστολούδη, Εύα Παντζαρτζή, Χριστίνα Δημητριάδου, Μαρία Νικολαϊδου, Κωνσταντίνο Χατζηνικολόπουλο, Νίκο Γραμμένο, Γρηγόρη Σαντρατζάμη, Νικολέττα Ευαγγελοπούλου, Ιωάννα Ευαγγελοπούλου, Ρομίνα-Κατερίνα Μπερέτα, Ελένη Γούλα, Στεφανία Ντίνου, Σοφία Γεροκώστα, Περσεφόνη Χατζηνάκου, Κωνσταντίνο Τραπότση και Κατερίνα Παπαχρήστου.
Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώθηκε από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίχθηκε από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: