Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Θεανώ Ζουρνατζίδου, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών: «Κατάφωρη αδικία για τον δήμο Πέλλας… σε ποσοστό - ρεκόρ, 55% η ανεργία!!!»

Αν και έχουμε κάνει προ πολλού γνωστή τη βασική μας θέση για τα προγράμματα - «ασπιρίνη» του ΟΑΕΔ, τα όποια δεν πιστεύουμε ότι λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα της ανεργίας, παρόλα αυτά θεωρούμε κατάφωρη αδικία το γεγονός ότι ολόκληρος ο δήμος Πέλλας -με κύρια αναφορά στα Γιαννιτσά- ο οποίος «βυθίζεται» στην ανεργία, να μην είναι μεταξύ των 17 δήμων που είναι θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας και θα συμμετάσχουν στο νέο, αυξημένο σε διάρκεια, πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.
Ο δήμος Πέλλας, με εργατικό δυναμικό περίπου 13.000 ατόμων, έχει καταγεγραμμένη πάρα πολύ υψηλή ανεργία, που θα δικαιολογούσε την ένταξή του στο παραπάνω πρόγραμμα, όπου εντάχθηκαν σε πρώτη φάση 17 δήμοι από όλη τη χώρα.
Για την επιλογή των πρώτων αυτών δήμων στους οποίους θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας αλλά και για άλλους 34 δήμους που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, όπως επισήμανε η αρμόδια υπουργός, χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένη μεθοδολογία, με προτεραιότητα σε δήμους που συνδυαστικά παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας και αυξημένη ποσοστιαία μεταβολή της μακροχρόνιας ανεργίας.
55% η ανεργία στο δήμο Πέλλας!!!
Πρέπει να σημειώσουμε ότι σήμερα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο δήμο Πέλλας είναι 7.177 άτομα, από τα οποία μακροχρόνιοι άνεργοι είναι 3.101, δηλαδή μιλάμε για ποσοστό που αγγίζει το 55%!!! Έχοντας μάλιστα σ’ αυτή τη φάση η ευρύτερη περιοχή μας να σηκώσει το ιδιαίτερα μεγάλο βάρος του προσφυγικού προβλήματος, την φέρνει ακόμη σε πιο δύσκολη θέση και είναι σίγουρο ότι δεν αντέχει άλλο!
Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας από τη μια και το κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων της περιοχής μας από την άλλη, κατατάσσουν το δήμο μας στις πρώτες θέσεις του καταλόγου σχετικά με την ανεργία στην χώρα μας.
Άρα λοιπόν το ερώτημα που προκύπτει: Γιατί δεν συμπεριλήφθηκε ο δήμος Πέλλας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;
Για αυτούς τους λόγους καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης να λάβουν υπ΄ όψιν τους τα πραγματικά τραγικά στατιστικά στοιχεία για την ανεργία στον δήμο Πέλλας, την συντοπίτισσά μας υφυπουργό Βιομηχανίας αλλά και όλους τους βουλευτές της Π.Ε. Πέλλας να συμβάλλουν ώστε η περιοχή μας να μην εξαιρεθεί -τουλάχιστον- από τη δεύτερη φάση του προγράμματος, που θα αφορά ακόμη 34 δήμους.
Παράλληλα, καλούμε τους κυβερνώντες να πάρουν πιο αποτελεσματικά μέτρα, που θα οδηγήσουν τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης, ώστε να καταπολεμηθεί ουσιαστικά η ανεργία που αποτελεί τον μεγάλο «εφιάλτη» για τα νοικοκυριά, τους νέους, την τοπική οικονομία και την κοινωνία μας γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: