Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Πάμε στοίχημα; Πας τιμωρία!

Ερευνες έχουν καταδείξει πως το 40% των ποδοσφαιριστών χάνει τα χρήματα που έχει βγάλει παίζοντας μπάλα, την πρώτη πενταετία που σταματά την ενεργό δράση.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων επειδή παίζει αλόγιστα στοίχημα. Μερικές φορές, και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην ίδια δυσχερή θέση.
Είναι λογικό βέβαια. Σχεδόν όλοι παίζουν στοίχημα στον κόσμο, ακόμη κι αυτοί που έχουν επιδερμική σχέση με τον αθλητισμό.
Ποιος μπορεί να... κατηγορήσει, λοιπόν, τους αθλητές που είναι στη φύση τους να τζογάρουν σε ένα αντικείμενο που το ξέρουν καλά.
Είτε γιατί μπορεί να έχουν εκ των έσω... πληροφορίες είτε επειδή απλά έχουν γνώση των ομάδων, τις οποίες ενίοτε αντιμετωπίζουν.
Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, πάντως, απαγορεύεται στους παίκτες να στοιχηματίζουν. Βέβαια, οι πάντες το κάνουν, κυρίως μέσω τρίτων.
Χθες, στην «τσιμπίδα» της αυστηρής αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας πιάστηκε ο Μάρτιν Ντεμικέλις.
Ο Αργεντινός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται για δώδεκα παραβάσεις του κανονισμού της ομοσπονδίας που αφορούν στοιχηματισμό, όχι παράνομο.
Στο διάστημα 22-28 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους ο Ντεμικέλις φέρεται πως πόνταρε σε αρκετούς ποδοσφαιρικούς αγώνες και κινδυνεύει με τιμωρία.
Ο ίδιος, πάντως, αφήνει να διαρρεύσει πως δεν έχει να φοβηθεί τόσα πολλά, αν αληθεύουν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν.
Ο κανονισμός των Αγγλων αναφέρει ρητά πως οι παίκτες απαγορεύεται να ποντάρουν σε αγώνες όπου αγωνίζονται οι ίδιοι ή είναι της ίδιας διοργάνωσης όπου συμμετέχουν.
Ο Ντεμικέλις λέγεται πως δεν έχει ποντάρει σε κάποιον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι, ούτε καν σε άλλο ματς που να διεξήχθη στην Αγγλία.
Τα ευρήματα οδηγούν πως στοιχημάτισε σε παιχνίδια του εξωτερικού, κάτι που επίσης δεν επιτρέπεται από την αγγλική ομοσπονδία, αλλά επιφέρει σαφώς μικρότερες ποινές.
Για παράδειγμα, πρόσφατα τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο ο Νταν Γκόσλινγκ της Νιουκάστλ και ένας πιτσιρικάς της Ιπσουιτς, ονόματι Τέντι Μπίσοπ. Ανάλογη ποινή είναι το πιθανότερο πως θα επιβληθεί και στον Ντεμικέλις.
Αντίθετα, ο Αντρος Τάουνσεντ που έπαιζε στην Τότεναμ τιμωρήθηκε με τέσσερις μήνες αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, όχι γιατί πόνταρε σε αναμετρήσεις της ομάδας του, αλλά επειδή είχε εθιστεί!
Πιο βαριά ποινή των τελευταίων ετών, αυτή στον τεχνικό διευθυντή της Αρλινγκτον, Ρόμπερτ Χέις, ο οποίος πόνταρε 231 φορές σε αγώνες της ομάδας του, εκ των οποίων οι 37 κατά της! Αυτός τιμωρήθηκε με 21 μήνες.
Αν ο Ντεμικέλις υποστεί τιμωρία αποκλεισμού από τα γήπεδα, τότε θα ολοκληρώσει τη θητεία του στη Σίτι, καθώς το καλοκαίρι θα φύγει μια και δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Πεπ Γουαρδιόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: