Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Π.Ε.Υ.Φ.Α.: Ανακοίνωση σχετικά με το ωράριο Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων κατά τις εορτές του Πάσχα

Συνάδελφοι,
Με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού με την οποία ανακοινώθηκε το θερινό ωράριο λειτουργίας της περιόδου 2016, Αρχαιολογικών χώρων, Μουσείων και Μνημείων του κράτους, προς αποφυγήν οποιασδήποτε παρανοήσεως θέλουμε να σας διευκρινίσουμε το ωράριο των εορτών του Πάσχα, που θα έχει ως εξής:
Μεγάλη Παρασκευή: 12:00 – 17:00 ανοιχτά και επισκέψιμα όλα και τα μονής και τα διπλής βάρδιας.
Μεγάλο Σαββάτο: 08:00 – 15:00 ανοιχτά και επισκέψιμα όλα και τα μονής και τα διπλής βάρδιας.
Κυριακή του Πάσχα: Κλειστά
Δευτέρα του Πάσχα: Ανοιχτά όλα, ακόμη και όσα είναι κλειστά κάθε Δευτέρα τα μονής βάρδιας
08:00 – 15:00 και διπλής βάρδιας 08:00 – 20:00
Την Τρίτη 3 Μαΐου που μεταφέρεται ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, είναι Αργία. Για όποιον εργαστεί την συγκεκριμένη ημέρα, είτε επειδή θα λειτουργήσει ο χώρος, είτε σαν προσωπικό ασφαλείας, θα υπολογιστεί ως εξαιρέσιμη. Αν η συμμετοχή του προσωπικού στις εορταστικές εκδηλώσεις είναι μεγάλη και προκύπτει πρόβλημα λειτουργίας του Μουσείου ή του Χώρου, τότε οι Αρχιφύλακες, οφείλουν να ορίσουν το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας και αντίστοιχα το Μουσείο ή ο Αρχαιολογικός Χώρος να παραμείνει κλειστός και μη επισκέψιμος για το κοινό.
Βέβαια σαν ΠΕΥΦΑ διευκρινίζουμε ότι, για όλο το εργατικό κίνημα, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς και για λόγους συμβολικούς προκειμένου να τιμηθούν διαχρονικά οι αγώνες των εργαζομένων, είναι απεργία και σας καλούμε την ημέρα αυτή να μην εργαστεί κανείς και να συμμετέχετε όλοι στις επετειακές εκδηλώσεις.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
της Π.Ε.Υ.Φ.Α.
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Μαυρικόπουλος              Γεώργιος Δημακάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: