Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ενεργοί Άνεργοι: Συλλογή υπογραφών διεκδίκησης έκτακτου επιδόματος για όλους τους ανέργους εν όψει Πάσχα

Οι Ενεργοί Άνεργοι παίρνουν την πρωτοβουλία για την διεκδίκηση έκτακτου επιδόματος για όλους τους ανέργους εν όψει των γιορτών του Πάσχα. Με το παρακάτω κείμενο από τις αρχές της εβδομάδας συλλέγονται υπογραφές ανέργων έξω από τα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ με στόχο την συσπείρωση όλων των ανέργων και την διοργάνωση μιας μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας και διεκδίκησης του δίκαιου αιτήματος μας στο υπουργείο Εργασίας πριν τις γιορτές.
Το κείμενο έχει ως εξής:
Έκτακτο επίδομα για τους ανέργους εν όψει των γιορτών του Πάσχα τώρα! Την ίδια στιγμή που οι άνεργοι και οι άνεργες ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, επίδομα ανεργίας λαμβάνει μόνο το 12% από τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ ενώ πολλοί είναι και οι άνεργοι που επιδοτούνται μόλις για 5 μήνες, αφού υπάρχουν διατάξεις που περιορίζουν τη δυνατότητα για πλήρη επιδότηση. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τα σκληρά μετρά που φέρνει το 3ο μνημόνιο δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης για όλους εμάς που είμαστε χωρίς δουλειά.
Δε θα σκύψουμε όμως το κεφάλι, ούτε θα ζητιανέψουμε!
Οργανωνόμαστε και παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!
Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, και εν όψει των διακοπών του Πάσχα, όλοι εμείς οι άνεργοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο απαιτούμε από την κυβέρνηση, τον υπουργό εργασίας και από κάθε υπεύθυνο να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους ώστε να περάσουν την περίοδο αυτή των γιορτών με αξιοπρέπεια και τα στοιχειώδη αγαθά που χρειάζονται!
Καλούμε όλους τους ανέργους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πριν τις γιορτές για να διεκδικήσουμε όσα μας στερούν!

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: