Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Μαξίμου: Όσοι ονειρεύονται παρενθέσεις με ατυχήματα θα μείνουν με την όρεξη

Ευφάνταστα χαρακτηρίζει η κυβέρνηση δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου τα οποία σημειώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας απείλησε τον Ολάντ ακόμη και με παραίτηση, ενώ το χαρτί της πολιτικής αστάθειας και οι πρόωρες εκλογές – όπως γράφουν- βρίσκονται ήδη στο τραπέζι.
“Ο τόπος έχει πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και στόχο να απαλλάξει την κοινωνία και την οικονομία από την επιτήρηση” αναφέρει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Όσοι ακόμα ονειρεύονται παρενθέσεις με ατυχήματα, τρικλοποδιές και, εσχάτως, και παραιτήσεις, ας το πάρουν απόφαση ότι θα μείνουν με την όρεξη”.
Σημειώνεται πως η εφημερίδα “Real News” αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με τον Φρανσουά Ολάντ απείλησε με παραίτηση λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η θα κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίσαμε το καλοκαίρι ή εγώ φεύγω...”.
Η εφημερίδα “Real News” σημειώνει ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας είχε πει στους στενούς του συνεργάτες, πριν το ταξίδι του στο Παρίσι, ότι “τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ και κυρίως η επιμονή του ως προς το είδος των μέτρων που θα ληφθούν θα μετατρέψουν την χώρα σε μπανανία. Η κυβέρνησή μας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμφωνήσει σε αυτά τα μέτρα”.
Από την άλλη η πλευρά η εφημερίδα “Καθημερινή” σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός έχει ρίξει στο τραπέζι “το χαρτί της πολιτικής αστάθειας” σε μια ύστατη προσπάθεια άσκησης πίεσης προς την ΕΕ προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση χωρίς νέα βαρύτερα μέτρα. Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας ο κ. Τσίπρας ανέφερε στον κ. Ολάντ και στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου πως η παράταση της διαπραγμάτευσης δεν πλήττει καίρια μόνον την οικονομία, αλλά απειλεί και την πολιτική σταθερότητα. Επί της ουσίας – κατά την Καθημερινή- “εάν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, επί τάπητος τίθενται άλλα σενάρια, από την αλλαγή της κυβερνητικής πλειοψηφίας μέχρι τον σχηματισμό οικουμενικής, αλλά και αυτό των πρόωρων εκλογών”.
Τέλος η κυριακάτικη “Δημοκρατία” επισημαίνει ότι το Μαξίμου προχωρά σε ασκήσεις επί χάρτου για τη διαχείριση του χάους. “Κάλπες με σχέδιο δεξιάς παρένθεσης” είναι ο τίτλος της σχολιάζοντας πως “έχουν ήδη ξεκινήσει οι κρυφές συζητήσεις στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη φορά Αριστερά που εκτροχιάστηκε”.

Φωτο: sooc.gr
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: