Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Κατσέλη: Άρση των capital controls τον Σεπτέμβριο υπό προϋποθέσεις

Την κατάργηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων εντός των επόμενων μηνών προαναγγέλλει από το Βερολίνο η Λούκα Κατσέλη. Θα πρέπει, ωστόσο, να συντρέξουν τρεις σημαντικοί όροι, όπως επισημαίνει.
H Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στην Deutsche Welle στο περιθώριο Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου τo οποίο διοργανώνει στο Βερολίνο ο Economist η κυρία Κατσέλη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να επισυμβεί μέσα στους επόμενους μήνες.
H Λούκα Κατσέλη όμως έθεσε τις εξής προϋποθέσεις: «Θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα γίνουν τους επόμενους μήνες. Τα βήματα είναι συγκεκριμένα. Πρώτα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία ελπίζουμε να γίνει το συντομότερο δυνατόν. 
Δεύτερον, η ΕΚΤ θα πρέπει να μας βάλει στην κανονική ροή χρηματοδότησης, δηλαδή να μπορούμε ως ελληνικές τράπεζες να δανειζόμαστε όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με χαμηλό κόστος.
Αμέσως μετά θα αρθούν, φαντάζομαι, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Ελπίζω όλα αυτά να γίνουν τους προσεχείς μήνες».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: