Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Στους δικαιούχους τα χρήματα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Οι σχετικές αποφάσεις για την εκταμίευση δημοσιεύθηκαν σήμερα (ΑΠΟΦΑΣΗ 1ΑΠΟΦΑΣΗ 2) και θα πιστωθούν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στους λογαριασμούς των δικαιούχων, 30 δήμων της χώρας, οι οποίοι εντάχθηκαν στη β’ πιλοτική φάση του προγράμματος.
Υπενθυμίζουμε ότι χτες εγκρίθηκε η πίστωση της μεταφοράς συνολικού ποσού 13.738.914,68€ των δόσεων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους του προγράμματος, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.
Συνολικά, τα χρήματα αφορούν περισσότερα από 35.000 νοικοκυριά, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Όπως έχει διευκρινιστεί, οι δικαιούχοι που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους τον Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση δύο μηνών (Αυγούστου και Σεπτεμβρίου), ενώ όσοι τις υπέβαλαν τον Αύγουστο θα λάβουν το ποσό που αντιστοιχεί στο μήνα Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι η πιλοτική φάση του ΚΕΑ ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου και από την 1η Ιανουαρίου 2017 το πρόγραμμα επεκτείνεται σε όλους τους δήμους της χώρας.
Οι 30 δήμοι που θα χορηγήσουν το επίδομα είναι οι ακόλουθοι:
Νέα Ιωνία, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Φυλή, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Αιγάλεω, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Πέραμα, Λαμία, Βέροια, Παύλος Μελάς, Κιλκίς, Κατερίνη, Ρέθυμνο, Γόρτυνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Άρτα, Ζάκυνθος, Λέσβος, Καλαμάτα, Σικυώνα, Κάλυμνος, Λέρος, Τρίκαλα, Ελασσόνα, Πύργος, Αιγιαλεία και Καστοριά.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: