Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Τα αποτελέσματα της σημερινής αγωνιστικής ημέρας του κυπέλλου Ε.Π.Σ. Πέλλας

Στη σημερινή αγωνιστική του κυπέλλου, ξεχωρίζουν οι επιβλητικές νίκες του Εδεσσαϊκού και της Κρύας Βρύσης πρωτίστως για το εύρος τους, όπως και οι σημαντικές νίκες των Μανδάλου, Σωσάνδρας, Όρμας και Μεγαπλατάνου που τους χάρισαν τα εισιτήρια πρόκρισης στην επόμενη φάση. Νίκη έκπληξη και ως προς το τελικό αποτέλεσμα αλλά και ως προς το εύρος της, πέτυχε στον δικό μας όμιλο, σ' ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι η Ραχώνα, στην έδρα της Αξού! 
Στον αγώνα που παρακολουθήσαμε σήμερα στο Ριζάρι και βρέθηκαν αντιμέτωπες δύο ομάδες της Α1, ο τυπικά γηπεδούχος Εδεσσαϊκός, τουλάχιστον μια κλάση ανώτερος, επικράτησε με το επιβλητικό 5-0 του φιλότιμου, πλην άπειρου για τέτοιου επιπέδου αγώνες, Αρσενίου. Το Αρσένι που για διάφορους λόγους κατέβηκε με μόλις 12 ποδοσφαιριστές αποστολή, ήταν ανταγωνιστικό κυρίως για την πρώτη μισή ώρα αγώνα, όταν έβαλε δύσκολα στην επιθετική ανάπτυξη του Εδεσσαϊκού, που είχε σε όλο σχεδόν το 90λεπτο τον πλήρη έλεγχο και πρωτοβουλία. Στο διάστημα αυτό ο Εδεσσαϊκός, μόνο με κάποια μακρυνά σουτ προσπάθησε ανεπιτυχώς να απειλήσει, αφού δυσκολεύονταν να πατήσει περιοχή. Το «γόρδιο δεσμό», αρχικά έλυσε ο Μεταξάς με τέρμα στο 30' και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Ρέτζια με δύο τέρματα στο 35' και το 40', για να «καθαρίσει» για τον Εδεσσαϊκό σε 10 λεπτά την υπόθεση νίκη. Το ημίχρονο έληξε με 3-0, ένα σκορ που δεν άφηνε καμία αμφισβήτηση για το ποιος θα ήταν και ο τελικός νικητής της αναμέτρησης.
Παραταύτα ο Εδεσσαϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, παρουσιάστηκε πιο υποτονικός και το Αρσένι ισορρόπησε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς όμως φιλοδοξίες, αλλά τα λυμένα πόδια των παικτών της ομάδας της Έδεσσας από την έκταση του σκορ και η πιο χαλαρή αμυντική διάταξη των φιλοξενουμένων, της έδωσαν τη δυνατότητα να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες από το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα της Έδεσσας χωρίς να βγάλει ταχύτητα και πίεση, έχασε μέχρι τη λήξη 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες να διευρύνει κι άλλο το σκορ(οι πιο κλασικές απ' αυτές με δύο κοντινές κεφαλιές των Παπαστεργίου, Παπαηλία), αλλά τελικά κατάφερε και πάλι με τον Μεταξά στο 70' και στο 80', να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο τελικό 5-0. 
Απόλυτα δίκαιος νικητής ο Εδεσσαϊκός, που έχει και ποιότητα και εμπειρία και βάθος. O Προύντζης στη μεσαία γραμμή και ο Κούμπους στην άμυνα, ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές σήμερα του Εδεσσαϊκού, ενώ δεν χρειάζεται ειδική μνεία ο σκόρερ των τριών τερμάτων Μεταξάς, που δίνει μεσοεπιθετικά πολλές λύσεις και ως οργανωτής και ως εκτελεστής. 
Το Αρσένι αν και έπαιξε με οριακή αποστολή και ανορθόδοξο στήσιμο στο γήπεδο κυρίως στο πρώτο μέρος, έδειξε δυνατό στις προσωπικές μονομαχίες και αμυντικά όσο άντεξε γεμάτο και πειθαρχημένο. Επιθετικά εκτός 2-3 συμπαθητικών προσπαθειών, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κανένα σοβαρό κίνδυνο στην αμυντική γραμμή των Εδεσσαίων.
Όλα τα σημερινά αποτελέσματα: 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ - ΠΟΛΥΚΑΡΠΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ 2-1

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ - ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ 1-0

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 4ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
ΠΑΝΑΛΜΩΠΙΑΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 1-2

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ 5-0

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 7ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 ΚΡ.ΒΡΥΣΗΣ 2-5

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 11ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΑΣ 1-4

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - 6ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 1-2








Δεν υπάρχουν σχόλια: