Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Επίθεση Παππά σε Ν.Δ. για την «περούκα της διαπλοκής»

Για «θρασύδειλες απειλές» έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής», τόνισε.
Από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της αποστολής στη Σύνοδο του ΟΗΕ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι δεξιά παράταξη «είναι γνήσιος εκφραστής του χρεοκοπημένου παρελθόντος. Τότε, που τα ΜΜΕ δανείζονταν με αέρα και τα κόμματα έπαιρναν δημόσιο χρήμα μέσω Siemens».
Επισήμανε ότι «ο διαγωνισμός έγινε, τα κριτήρια ήταν αυστηρά, ο οικονομικός έλεγχος γίνεται με το γράμμα του νόμου, οι υποψήφιοι -όπως δικαιούνται- κάνουν ενστάσεις ο ένας για τον άλλο. Ο καθένας ασκεί τα δικαιώματα του».
Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν τις επόμενες μέρες. «Αυτά τα χρήματα υπόσχεται η Ν.Δ. να τα δώσει πίσω στους καναλάρχες», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και τονίζει: "Είναι ντροπή. Ντροπή μεγαλύτερη ακόμα και από τα 27 χρόνια απραξίας και διαπλοκής».
Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε την κυβέρνηση για διαγωνισμό - παρωδία και προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού.
Το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό, για τον οποίο λέει ότι δεν τον ενημερώνουν ο κ. Παππάς και η κ. Γεροβασίλη, ότι ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, που ενέκρινε το υπ’ αριθ. 24/9.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, ανακήρυξε ως οριστικούς υπερθεματιστές τους τέσσερις πλειοδότες.
Αναφερόμενη στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «όποιος από τους ″προσωρινούς υπερθεματιστές″ δεν πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα πάρει άδεια» η Ν.Δ. επανήλθε στο αίτημά της για να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το θέμα του ελέγχου των «πόθεν έσχες».
«Αναμένουμε ο κ. Τσίπρας να αποδεχθεί το αίτημά μας και να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παππάς, οι πλειοδότες, καθώς και όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία, που εξελίσσεται σε φιάσκο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: