Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Μ.Α. Πέλλας - Εδεσσαϊκός (0-1)0-2. Καλοί αλλά «λίγοι»

Σήμερα θυμήθηκα έναν παλιό φίλο που έλεγε: «Καλοί είμαστε ρε παιδιά, αλλά πόσοι είμαστε;»
Η ομάδα μας αν και στάθηκε καλά δεδομένων των πολύ σημαντικών αλλά και πολυάριθμων απουσιών για τα φετινά δεδομένα της, ηττήθηκε τελικά δίκαια από τον καλύτερο, πληρέστερο και με πολύ μεγαλύτερο κίνητρο Εδεσσαϊκό, που ευτύχησε να μπει καλύτερα από το ξεκίνημα στο παιχνίδι και να προηγηθεί νωρίς.
Ο Εδεσσαϊκός ήταν πολύ καλύτερος από την ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο 10ο λεπτό με κοντινό σουτ του Τσιρλίδη, που εκμεταλεύθηκε έναν αναίτιο πανικό και μια κακή αντίδραση στην άμυνα, σε μια φαινομενικά «εύκολη» φάση. Ο Εδεσσαϊκός που ήταν πιο ζωντανός κυρίως μεσοεπιθετικά σε αντίθεση με την εμφανώς ασταθή του άμυνα, έχασε και 2-3 ακόμα καλές ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο με κυριότερες αυτές των Ρέτζια, Παπαγεωργίου και Τσιρλίδη, ενώ είχε και ένα ασθενές σουτ του Λαφαζανίδη στο αριστερό κάθετο δοκάρι, μετά από κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον Μουρζίδη. Η Πέλλα σ' αυτό το διάστημα είχε δύο καλά σουτ με τους Ζώγα και Ιωσηφίδη, χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Βόλτσης, ενώ σε κάθετη πάσα του Μπουράκη στον Καρασμάνη, έγκαιρα ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων βγήκε και απομάκρυνε την μπάλα με τα πόδια, πριν φτάσει πρώτος ο επιθετικός της Πέλλας.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε καλύτερα έκλεισε τον Εδεσσαϊκό για ένα διάστημα στην περιοχή του, αλλά τόσο ο Στάγκος στην πρώτη περίπτωση νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βόλτση, όσο και ο Μπουράκης στη δεύτερη δεν μπόρεσε να αλλάξει την πορεία της μπάλας, με αποτελέσμα ο Βόλτσης να την απομακρύνει σε κόρνερ. Την ίδια τύχη είχε κι ακόμα ένα σουτ του Ζώγα, που πρώτα κόντραρε σε πόδι αμυντικού, πριν ο Βόλτσης την απομακρύνει με δυσκολία σε κόρνερ. Η Πέλλα τουλάχιστον μέχρι το 65'-70' κέρδιζε πλέον πιο πολλές μονομαχίες και διατηρούσε τον έλεγχο, έστω κι αν δεν ήταν εύκολο να διασπάσει την μεσοαμυντική γραμμή του Εδεσσαϊκού, που μάλλον φάνηκε να αγχώνεται και να χάνει την μεσοεπιθετική ζωντάνια του πρώτου ημιχρόνου. Ένα καλό σουτ του Ρέτζια που έφυγε άουτ και μια μακρυνή κεφαλιά του Προύντση προς το τέλος του αγώνα που έδιωξε λίγο έξω από την γραμμή τέρματος ο Σιαματάς με το κεφάλι σε κόρνερ, μαζί με μια πολύ καλή ευκαιρία του Λαφαζανίδη από κοντά, ήταν ότι πιο αξιοσημείωτο δημιούργησε ο Εδεσσαϊκός στο δεύτερο μέρος. Φτάσαμε στο 80ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Λαφαζανίδης με κεφαλιά έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Πέλλας, σκοράροντας και λυτρώνοντας τον Εδεσσαϊκό που «κλείδωσε» μ' αυτόν τον τρόπο τη σημαντική νίκη. Το επόμενο διάστημα μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν είχε τίποτα αξιοσημείωτο με τον Εδεσσαϊκό να διαχειρίζεται το υπέρ του 0-2 και την Πέλλα μάλλον μοιραία να το αποδέχεται.
Η Πέλλα σήμερα με την λειψανδρία που της προέκυψε, δεν είχε όλα της «όπλα» ώστε να «πολεμήσει» περισσότερο, διεκδικώντας κάτι πιο απαιτητικά από το παιχνίδι. Ήρθε και ο τραυματισμός στο 25' του καλύτερου ποδοσφαιριστή της μέχρι εκείνο το σημείο Ιωσηφίδη, να την αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο. Έτσι τα χέρια του Κώστα Μαυροβουνιώτη, δέθηκαν ακόμη περισσότερο, με τον προπονητή της Πέλλας, να καταφεύγει σε «αλχημείες» θέσεων και ρόλων ώστε να βρει λύσεις. Η ομάδα παραταύτα πάλεψε, προσπάθησε, «πολέμησε» αλλά αριθμητικά για ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν «λίγη», έτσι δεν τα κατάφερε απέναντι σ' έναν αντίπαλο σχεδόν πλήρη(Μεταξάς-Κάρτζιος οι απουσίες σ' ένα ρόστερ 25 ετοιμοπόλεμων παικτών), αποφασισμένο και όπως είναι φυσικό πολύ πιο παθιασμένο, αφού είχε τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο. Κατάφερε όμως να τον προβληματίσει κρατώντας το ρευστό 0-1 για 80 λεπτά, κι αυτό αποτελεί κέρδος. Η Πέλλα ζήτησε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, σε γύρισμα του Μπουράκη λίγο έξω από την μικρή περιοχή σε θέση πλάγια δεξιά με την μπάλα να βρίσκει στο εμφανή απλωμένο χέρι του Κιόρτση, αλλά διαιτητής και πρώτος βοηθός που ήλεγχαν από κοντά την φάση, δεν είδαν κάτι επιλήψιμο.
Ο Εδεσσαϊκός ήταν καλύτερος από ότι στα προηγούμενα μέτρια παιχνίδια του και πήρε απόλυτα δίκαια τη νίκη, έστω κι αν δεν ήταν ο καλύτερος Εδεσσαϊκός που έχουμε δει φέτος. Έχει γεμάτο ρόστερ για την κατηγορία, οργάνωση και συνέπεια όσο καμία άλλη ομάδα, κι αυτό βέβαια δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει κανείς και δίκαια βαδίζει ολοταχώς για την άνοδο. Είναι βέβαιο όμως επίσης ότι αυτή η ομάδα, είναι μια καλή ομάδα Α1 ερασιτεχνικής και μάλιστα της φετινής μέτριας Α1 ερασιτεχνικής και τίποτα παραπάνω. Δεν είμαι βέβαιος ότι πολλοί ποδοσφαιριστές της φετινής ομάδας, μπορούν να ανταποκριθούν και να σταθούν ανάλογα και εξίσου σ' ένα πρωτάθλημα Γ' Εθνικής. 
Άριστη η διαιτητική τριπλέτα σ' ένα καθαρό παιχνίδι, με την ένσταση της φάσης που η Πέλλα ζήτησε πέναλτι.
►Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται στον Εξαπλάτανο, αγωνιστική που διεξαχθεί μετά το Πάσχα.
►Αρκετοί φίλαθλοι στο γήπεδο, με την σημαντική υποσημείωση ότι αυτοί δεν ήταν στην πλειοψηφία τους από την Πέλλα.
►Η ομάδα μας μέσα στην βδομάδα θα δώσει φιλικό παιχνίδι, σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Γεωργιάδης, Σιάγκας, Σιαματάς, Παναγιωτέλης, Πανταζίδης(Ρέκος Π.Ι. 88'), Ιωσηφίδης(Στάγκος 28'), Ζώγας, Σαλίκας, Μπουράκης, Καρασμάνης. Απόντες: Μπρατσούδης, Κατσαμακτσής, Τζιότζιος, Πλιόγκας, Ρέκος Β.Ι.
Εδεσσαϊκός(Μαλουμίδης-Δαρδανελιώτης): Βόλτσης, Κούμπους, Κιόρτσης(Προύντσης 87'), Παπουλίδης, Παπαηλία, Λαφαζανίδης, Καράμπελας(Σαββίδης 46'), Τσιρλίδης, Παπαγεωργίου, Rexha(Πούπης 72'), Ουζούνης.

Το παρακάτω βίντεο περιλαμβάνει μόνο φάσεις της φιλοξενούμενης ομάδας(μία μόνο της Πέλλας), αφού είθισται το διαδικτυακό κανάλι της ομάδας της Έδεσσας, να επιλέγει να δείχνει μόνο αυτές της ομάδας που ανήκει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: