Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Φίλιππος Σταυροδρομίου - Μ.Α. Πέλλας (1-0)2-3. Με πίστη και χαρακτήρα βρήκε το δρόμο της επιτυχίας

Σπούδαια νίκη η σημερινή, με δεδομένα τα όσα ψυχολογικά και αγωνιστικά προβλήματα κουβαλούσε στις πλάτες και τα πόδια της αυτή η νεανική ομάδα, προβλήματα που τα επέτειναν εκτός της αγωνιστικά άδικης απώλειας του κυπέλλου και τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα συνοδευόμενα κι από πολύ μέτριες εώς κακές εμφανίσεις. Η ομάδα ακόμα κι όταν όλα εξελίχθηκαν και σήμερα στραβά και ανάποδα, με το παιχνίδι να παίρνει άσχημη τροπή από το πουθενά, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, την πίστη και τον χαρακτήρα με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο να καταφέρει την ολική ανατροπή, μ' έναν αντίπαλο που καιγόταν για βαθμούς κι έπαιζε με το «μαχαίρι στα δόντια»!
Η Πέλλα ξεκίνησε φουριόζα το παιχνίδι όπως έλαχιστες φορές το έπραξε φέτος, έκλεισε στο μισό γήπεδο την ομάδα του Σταυροδρομίου και δεν την άφησε να πάρει ανάσα στο πρώτο 25λεπτο του αγώνα, με τον τερματοφύλακα Μπόικο, να είναι ο ήρωας των γηπεδούχων! Σ' αυτό διάστημα ο Μ.Α. Πέλλας έχασε μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, αρχικά σε δύο περιπτώσεις τετ α τετ με τους Σαλίκα-Κατσαμακτσή και στη συνέχεια και πάλι σε εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ του Σαλίκα, ο τερματοφύλακας Μπόικος βγήκε νικητής με σωτήριες επεμβάσεις. Ακολούθησε η γυριστή κεφαλιά του Ιωσηφίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ, με το αριστερό κάθετο δοκάρι αρχικά και τον Μπόικο στη συνέχεια να σώζουν τον Φίλιππο από βέβαια παραβίαση! Η συνέχεια ανάλογη με τους φιλοξενουμένους να πιέζουν και τους γηπεδούχους να διώχνουν όπως όπως προς πάσα κατεύθυνση. Μια ασυνεννοησία στην αμυντική γραμμή της Πέλλας και ο χαρισματικός Γάτσος στο 25' βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Μουρζίδη και πλασάροντας ιδανικά άνοιξε το σκορ για τον Φίλιππο κόντρα στη ροή του αγώνα. Μέχρι αυτό το χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να περάσουν ακόμη και την σέντρα! Από το γκολ κι έπειτα η Πέλλα «έσβησε» και η νευρικότητα άρχισε να αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε ανάπτυξη και επιθετική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και το κατάφεραν σε μια δυο περιπτώσεις απειλώντας το τέρμα του Μουρζίδη, στην πρώτη φάση με δυνατή εκτέλεση φάουλ του Σταυρίδη και την μπάλα να βρίσκει το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού, με τον τερματοφύλακα της Πέλλας να ελέγχει όμως την πορεία της και στη δεύτερη φάση ο Γάτσος μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια, να σουτάρει αδύναμα και την μπάλα να απομακρύνεται εύκολα από τον Μουρζίδη. Η Πέλλα μέχρι την λήξη του ημιχρόνου προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά δυστυχώς όχι με καθαρό μυαλό, με αποτελέσμα να ξοδευτούν άδοξα επιθέσεις με πολύ καλές προϋποθέσεις.
Στην επανάληψη η αναγκαστική αλλαγή του Γεωργιάδη, οδήγησε την Πέλλα να χάσει αρκετά λεπτά μέχρι να βρει τα πατήματά και τις θέσεις της στο γήπεδο, με τους γηπεδούχους όμως να μην δείχνουν ικανοί να το εκμεταλευθούν και να αρκούνται στην διαχείριση μόνο του αποτελέσματος. Η Πέλλα πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά οι ευκαιρίες με τους Ζώγα, Σαλίκα και Κατσαμακτσή και πάλι πήγαν χαμένες. Ένα καλό σουτ εκτός περιοχής από τον Σταυρίδη και πάλι η μπάλα στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και έξω. Λίγα λεπτά αργότερα ένα φάουλ κερδισμένο λίγο έξω από την περιοχή για τον Φίλιππο, ο Γάτσος εκτελεστής και το σκορ ανέλπιστα 2-0 για τους γηπεδούχους στο 70'(βίντεο) και την Πέλλα στο καναβάτσο! Με τον Κώστας Μαυροβουνιώτη να ρισκάρει αμέσως ανεβάζοντας την ομάδα πιο ψηλά και οι κινήσεις από τον πάγκο να δίνουν ότι έλλειπε όλο το προηγούμενο διάστημα, με τον Στάγκο που έχει περάσει πέντε λεπτά νωρίτερα, να αποδεικνύεται σε χρυσή αλλαγή! Ένα πολύ πιεστικό 6λεπτο ήταν αρκετό να γίνει η ολική ανατροπή. Ο Στάγκος πασάρει και οι Σιαματάς(72' βίντεο), Σαλίκας(75') και Ρέκος Β.Ι.(78') σκοράρουν! Άριστες πάσες, εξαιρετικά τελειώματα! 2-3 το σκορ και η Πέλλα ήταν αυτή τώρα που κλήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο να κάνει διαχείριση του αποτελέσματος. Το έκανε σχετικά εύκολα και με εξαίρεση 1-2 στημένα περιμετρικά της περιοχής, δεν απειλήθηκε μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Η Πέλλα σήμερα ήταν καλή και σίγουρα πολύ καλύτερη από τον αντίπαλό της, απλά κόντεψε να χάσει ένα δικό της παιχνίδι από αφέλεια και δύο στιγμιαία λάθη της. Χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση και καλύτερες τελικές προσπάθειες για να μην μπλέκουν έτσι τα παιχνίδια, όταν μάλιστα η εικόνα τους σε καμία περίπτωση δεν προδίδει κάτι τέτοιο. Εσχάτως σημαντικά κέρδη για την ομάδα μας ο χαρακτήρας και η αντίδραση, έστω κι αν για το δεύτερο, μάλλον θα απευχόμαστε να μας συμβαίνει συχνά... MVP για την ομάδα μας ο Στάγκος, με τον Ιωσηφίδη επικουρικά να το πλαισιώνει κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά θα ήταν άδικο να μην εξάρω την αξιέπαινη προσπάθεια και των 14 που αγωνίστηκαν.
Το Σταυροδρόμι φιλότιμο αλλά αδύναμο, κι όταν εντός έδρας δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα σκορ 2-0 υπέρ του στο 70' που η τύχη και η συγκυρία του χάρισαν, μάλλον είναι άξιο της τύχης του. Οι Γάτσος, Σταυρίδης και Μπόικος, μάλλον δεν φτάνουν για να το κρατήσουν στην κατηγορία.
Χωρίς κανένα πρόβλημα η διαιτητική τριπλέτα των Ατζαμιδάκη, Μίσκου και Μίλτση.
  • Άριστη η φιλοξενία σ' ένα ακόμη γήπεδο του νομού μας. 
  • Με την σημερινή νίκη, η εκτός έδρας βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας μας, έγινε μεγαλύτερη από την εντός έδρας.
  • Την επόμενη Κυριακή, ο Μ.Α. Πέλλας υποδέχεται εντός έδρας τον πρωτοπόρο Εδεσσαϊκό.
Οι συνθέσεις
Φίλιππος Σταυροδρομίου(Πετρίδης): Μπόικος, Γραμματικόπουλος, Cekrezi(Γκέσος 76'), Κουκούδας, Mazelliv, Σταυρίδης, Σπυρίδης, Μπάμπος, Γάτσος, Θεοδώρου, Μαυρομάτης.
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Παναγιωτέλης, Ιωσηφίδης, Γεωργιάδης(Ζώγας 46'), Κατσαμακτσής, Μπουράκης, Σαλίκας, Σιάγκας, Πανταζίδης(Στάγκος 66'), Καρασμάνης(Ρέκος Β.Ι. 64'), Σιαματάς. Απόντες: Μπρατσούδης, Τζιότζιος, Πλίόγκας















Δεν υπάρχουν σχόλια: