Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Α1 Ερασιτεχνική - 22η Αγωνιστική: Μ.Α. Πέλλας - Α.Σ. Εδεσσαϊκός

Η ομάδα μας την ερχόμενη Κυριακή 9 Απριλίου 2017, στις 5 το απόγευμα, στο δημοτικό γήπεδο Πέλλας, υποδέχεται τον πρωτοπόρο Εδεσσαϊκό, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ερασιτεχνικής της Ε.Π.Σ. Πέλλας.
«Σκέψου ένα επιτραπέζιο παιχνίδι τεραστίων διαστάσεων στρατηγικής και τύχης. Φυσικά, ρίχνεις τη ζαριά σου. Αλλά σε κάθε ζαριά, πρέπει να πάρεις μια απόφαση για το πώς θα προχωρήσεις, απόφαση καθοριστική για την τελική έκβαση του παιχνιδιού. Η ζαριά άλλοτε σε βοηθάει κι απλώνεσαι κι άλλοτε σε κόβει και μαζεύεσαι. Ποτέ, όμως, δε σου στερεί το δικαίωμα να κινηθείς προς την κατεύθυνση της επιλογής σου. Μερικές στιγμές κρίνεται αναγκαίο να πας «πάσο». Έχεις τη δυνατότητα. Να βγεις από το παιχνίδι, όμως, δεν έχεις τη δυνατότητα.
Να βγεις και να πας πού; Στο πουθενά; Πάρε μια απόφαση: Θες να διασκεδάσεις, θες να παίξεις πραγματικά ή θες να πηγαίνεις «πάσο» και να παρακολουθείς τους άλλους να προχωράνε; Τι φοβάσαι, την ενδεχόμενη ήττα; Πιο χαμένος από αυτόν που δε συμμετέχει, δεν προσπαθεί, δεν υπάρχει. Αυτός έχει χάσει όλη τη μαγεία, όλο το ταξίδι.
Έλα, γιατί περνάει ο καιρός. Κι άσε τις βλακείες ότι κουράστηκες ή «άδειασες». Πήγες «πάσο» σε έναν, σε δύο, σε τρεις, ίσως και σε περισσότερους γύρους, νισάφι πια, έχεις ξεκουραστεί, χρειάζεται να ξαναγεμίσεις και ίσως δεν το ξέρεις!
Κάνε ένα ξεκαθάρισμα. Κοιτάξου στον καθρέφτη χωρίς φόβο και πάθος και πες του μόνο αλήθειες. Άνοιξε την πόρτα, βγάλε τη χλωμή και ζαρωμένη ζωή σου μια βόλτα και ζήτα της μια «συγγνώμη» που την έχεις κατασπαταλήσει, που δεν της χάρισες όσα πραγματικά άξιξε. Πέτα την αδράνεια από το παράθυρο και πάρε το τιμόνι στα χέρια σου.
Κινήσου προς την κατεύθυνση των ονείρων και της φιλοδοξιών που έθαψες. Βγάλτα κι αυτά στον ήλιο, να πάρουν μια ανάσα. Χαμογέλα, φόρεσε ένα καινούριο χαμόγελο αλλιώτικο, ένα αισιόδοξο χαμόγελο που να μην το έχει δει ποτέ κανείς. Φόρεσέ το και προχώρα. Μην τ' αφήνεις άλλο και όλα στην τύχη. Ότι αφήνεις στην τύχη, είναι αυτό που δεν θα ζήσεις...»
Η ομάδα μας έκανε αρκετά ενθαρρυντικό δεύτερο ημίχρονο στο Σταυροδρόμι και ίσως αυτό αποδειχθεί μια νέα αφετηρία αγωνιστικής και ψυχολογικής ανάκαμψης, σε μια αρκετά απαιτητική σειρά αγώνων μέχρι την λήξη του φετινού πρωταθλήματος. Και με ποιο κίνητρο θα μπορούσε να ρωτήσει εύλογα κανείς; Αν ήταν να απαντήσω εγώ, ίσως να αράδιαζα εδώ πρόχειρα στο πόδι καμιά δεκαριά, ατομικά και ομαδικά! Αλλά άλλοι είναι αυτοί που θα πρέπει να απαντήσουν, ή καλύτερα να βρουν έστω κι ένα και να το δείξουν ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν γι' αυτό, αρχής γενομένης από την Κυριακή, πειστικά μέσα στο γήπεδο...
Ο Εδεσσαϊκός έρχεται αποφασισμένος και «ξεκούραστος», αφού το κύπελλο το «αγνόησε» κατά κάποιον τρόπο χθες το απόγευμα αντιμετωπίζοντας τα Κουφάλια, με τον Κώστα Μαλουμίδη ως νέο τεχνικό στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του, να χρησιμοποιεί μια ιδιαιτέρως εναλλακτική ενδεκάδα και αποστολή. Τώρα αναμένεται να παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει, αφού ο φανερός, βασικός και αποκλειστικός φετινός στόχος είναι η άνοδος και μάλιστα χωρίς την διαδικασία των play off.
Δεν ξέρω αν τελικά καταφέρουμε να του χαλάσουμε τα σχέδια, αυτό που ξέρω είναι ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί το έχουμε υποχρέωση στους εαυτούς, την ομάδα, τους φιλαθλους την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας, τους οποίους κι έχουμε «αδικήσει» με κάποιες εμφανίσεις και αποτελέσματα, χρωστώντας τους μια μεγάλη νίκη. Ομάδες «φόβητρα» δεν υπάρχουν φέτος, τις αντιμετωπίσαμε, το είδαμε, το διαπιστώσαμε... Απλά υπάρχουν κάποιες καλές ομάδες της κατηγορίας και μια τέτοια είναι και ο Εδεσσαϊκός, το οποίο φυσικά αναγνωρίζουμε με τον δέοντα σεβασμό, αλλά χωρίς κανέναν φόβο και κόμπλεξ κατωτερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: