Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Νέα επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, τα ηνία της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναλαμβάνει η Ελένη Τουλουπάκη. Κατά τη θητεία της, έχει ασχοληθεί με δεκάδες σημαντικές υποθέσεις, κυρίως αναφορικά με τη λίστα Μπόργιανς και Λαγκάρντ, αλλά και με έρευνες, όπως το σκάνδαλο της Volkswagen.
Αλλαγή σελίδας για την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Η εισαγγελέας Εφετών, Ελένη Τουλουπάκη, ανέλαβε τη θέση της προϊσταμένης του τμήματος, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.
Η κρίση του ΑΔΣ ήλθε κατά πλειοψηφία 10-1, καθώς ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, είχε την άποψη ότι τη θέση θα πρέπει να αναλάβει αρχαιότερος της στην ιεραρχία.
Η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία προήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο σε αντεισαγγελέας Εφετών, έχει διατελέσει και επίκουρη εισαγγελέας στο τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος. Κατά τη θητεία της, έχει ασχοληθεί με δεκάδες σημαντικές υποθέσεις, κυρίως αναφορικά με τη λίστα Μπόργιανς και Λαγκάρντ, αλλά και με έρευνες, όπως το σκάνδαλο της Volkswagen, ενώ έχει επιφορτιστεί και με τη θέση της Εισαγγελέως κατά του Ρατσισμού.
Τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που ανανεώνεται ανά δύο έτη, κατείχε η Ελένη Ράικου, που είχε ζητήσει να αντικατασταθεί πριν λίγο καιρό, μετά από δημοσίευμα που αναφερόταν σε μη αξιοποίηση στοιχείων σε σημαντικές δικογραφίες. Μάλιστα, είχε  προχωρήσει σε σειρά καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες η σε βάρος της επίθεση ήταν αποτέλεσμα σημαντικών στοιχείων που αφορούσαν στο σκάνδαλο Novartis.
Πλέον η Ελένη Τουλουπάκη είναι εκείνη που θα προΐσταται του τμήματος και κατ' επέκταση είναι αρμόδια για τις υποθέσεις τόσο της Novartis, όσο και για διάφορες δικογραφίες αναφορικά με προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς και με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αντωνία Ξυνού
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: