Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Τελικά ο υπεύθυνος είναι ο «θιασάρχης»

Παρά την υπεροπλία στην επικοινωνία και τα δεκάδες εκατομμύρια που έχουν «πέσει» στον μιντιακό μηχανισμό, οι εσωτερικές κόντρες και η εικόνα αποσύνθεσης της κυβέρνησης δεν κρύβονται. Άλλωστε είχαν καταγραφεί από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε η ΝΔ τη διακυβέρνηση. Πλέον, μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου στην εξουσία, οι συγκρούσεις εσωκομματικών στρατοπέδων και διαπλεκόμενων συμφερόντων δεν είναι μόνο ορατές, αλλά εξελίσσονται και σε βαρίδι.
Όσο τα προβλήματα από τις πολιτικές επιλογές αλλά και την ανικανότητα συσσωρεύονται, τόσο ενισχύονται οι εντάσεις και οι αρρυθμίες.
Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τον εκνευρισμό του για τις συνεχείς αστοχίες των υπουργών του, πληροφορία που προέκυψε ως διαρροή από το ίδιο το Μαξίμου, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να «διαχωρίσει» επικοινωνιακά τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τους αποτυχημένους υπουργούς του, που σε μια σειρά από τομείς τα έχουν κάνει «ρόιδο». Έτσι καθώς οι πολίτες δεν «ανταποκρίνονται» πλέον στη λογική της μετακύλισης των ευθυνών, πότε στους «τεντιμπόιδες» και τους ανεύθυνους, πότε στους μετανάστες, πότε στην «κακιά στιγμή» και... τον «κακό μας τον καιρό», το Μαξίμου φαίνεται να «βγάζει στη σέντρα» τους ίδιους τους υπουργούς. «Τι να σου κάνει και ο Μητσοτάκης;», είναι το νέο «ποίημα» της ηγεσίας. 
Τα πρωτεία στις αποτυχίες κάθε είδους διεκδικούν επί ίσοις όροις οι Νίκη Κεραμέως, Χάρης Θεοχάρης, Βασίλης Κικίλιας, Λίνα Μενδώνη, Νότης Μηταράκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Γιάννης Βρούτσης, Νίκος Δένδιας, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μόνιμη εστία εκνευρισμού για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Δεν «καρφώνονται» μεταξύ τους μόνο οι υπουργοί, όπως συνέβη τελευταία με τους Χ. Σταϊκούρα και Ν. Μηταράκη, αλλά ακόμη και  «γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί επιτίθενται ανοιχτά σε υπουργούς ή απειλούν με αποκαλύψεις. Χαρακτηριστικές oι κόντρες και τα «χτυπήματα» όσων ενεπλάκησαν -με οποιοδήποτε τρόπο- με την πανδημία οδηγώντας σε ένα φονικό δεύτερο κύμα. Την ίδια ώρα, η κοινοβουλευτική ομάδα κάνει τη δική της «ανταρσία», πίσω από τις πλάτες του Αντώνη Σαμαρά, για να αποφύγει ή να καθυστερήσει την απόλυτη ταπείνωση με το Μακεδονικό και την ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.
Η κυβέρνηση μοιάζει με επιθεωρησιακό νούμερο αλλά η κατάσταση στην υγεία, την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, την σκληρή καταστολή και το προσφυγικό, είναι μάλλον τραγική και δεν προσφέρεται για γέλια. Το δε  Μαξίμου, μπορεί ήδη να μεταθέτει τις ευθύνες στους υπουργούς αλλά την ευθύνη για το «κάστινγκ» και τη στήριξη παρά τις διαδοχικές γκάφες, την έχει μόνο ο «θιασάρχης». Εν τέλει η «μασκαράτα» έχει μόνο μία υπογραφή: Αυτή του Πρωθυπουργού...
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: