Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Λύθηκε το θέμα με το τέλος αδείας σε Ι.Χ. που κάνουν μετατροπή για αέριο

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Για «πρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών» σε μία δράση που εξοικονομεί χρήματα και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον κάνει λόγο ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχ.Παπαδόπουλος, ο οποίος και απάλλαξε τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. από το τέλος αδείας για την μετατροπή του κινητήρα από την καύση βενζίνης στην καύση τόσο βενζίνης όσο και αερίου.
Μέχρι σήμερα η νομοθεσία όριζε ότι για τις αλλαγές κυρίων χαρακτηριστικών των αυτοκινήτων είναι απαραίτητη η αλλαγή στην άδεια, η οποία απαιτεί καταβολή τέλους αδείας για να επικυρωθεί.
Το συγκεκριμένο πλαίσιο είχε προκαλέσει προβλήματα με τις παρερμηνείες του και απαιτήθηκε η απόφαση του υπουργείου με την απαλλάσσονται από την καταβολή τέλους αδείας τα αυτοκίνητα στα οποία τοποθετείται φυσικό αέριο ή υγραέριο.
«Η τοποθέτηση φυσικού αερίου ή υγραερίου δεν αποτελεί αλλαγή καυσίμου, αλλά δυνατότητα κυκλοφορίας εναλλακτικά με δύο είδη καυσίμων (προσθήκη δεύτερου καυσίμου) και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία της αλλαγής κυρίων χαρακτηριστικών. Εκτός αυτού αποτελεί πρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών, οι οποίοι, με την τοποθέτηση των εναλλακτικών καυσίμων, εξοικονομούν χρήματα στις μετακινήσεις τους αφενός και αφετέρου δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον», δήλωσε σχετικά ο υφυπουργός.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: