Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κύπελλο Ε.Π.Σ. Πέλλας: Κρύα Βρύση - Πέλλα 1-1(3-1). «Πασλαμούσκειος» αποκλεισμός με τον ... Βαμβακά

Η ομάδα μας σήμερα όχι μόνο στάθηκε αξιοπρεπώς, αλλά όσο της επιτράπηκε ήταν και ιδιαίτερα ανταγωνιστική απέναντι σ' έναν πολύ δυνατό και φιλόδοξο αντίπαλο, όπως είναι φέτος η Κρύα Βρύση. Μπορεί τελικά να αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού, όμως έχει να καυχιέται ότι το έπραξε με ψηλά το κεφάλι... Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με ελλείψεις στο σημερινό παιχνίδι.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με την ομάδα μας να στέκεται πάρα πολύ καλά, να αμυνέται σωστά, να πιέζει και να πρεσάρει ψηλά τον αντίπαλο και να δημιουργεί καλές προϋποθέσεις για κόντρα επίθεσεις, απειλώντας το τέρμα των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι έδειχναν μπλοκαρισμένοι, χωρίς λύσεις απέναντι στην ασφυκτικό πρέσσινγκ της Πέλλας. Μόλις δύο καλές επιθέσεις κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο και την πρώτη κατάφεραν να προηγηθούν στο 10ο λεπτό με ατομική προσπάθεια του Κίτσα Γ. σε τετ α τετ, ύστερα από λάθος εκτίμηση των αμυντικών της Πέλλας.
Η Πέλλα δεν πτοήθηκε όμως και αντέδρασε προειδοποιώντας δύο φορές με καλές φάσεις από Βόλκο και Μπρατσούδη που δεν έφεραν αποτέλεσμα, πριν καταφέρει στο 30' με το εξαιρετικό γκολ του Μπρατσούδη, ύστερα από κάθετη πάσα του Χαχαμίδη. Η Πέλλα κατάφερνε σχετικά εύκολα να κρατάει μακριά τους επιθετικούς της Κρύας Βρύσης και δημιούργησε ακόμη δύο καλές ευκαιρίες με τον Μπρατσούδη να σουτάρει στην πρώτη και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει στη γωνιά του, ενώ στην δεύτερη η παράλληλη σέντρα που έκανε μπροστά στο τέρμα, δεν βρήκε αποδέκτη επιθετικό της Πέλλας και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς. Το τελικό 1-1 του πρώτου ημιχρόνου, μάλλον αδικεί την ομάδα μας και την μεγάλη προσπάθεια που έκανε σε όλη τη διάρκειά του.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Κρύα Βρύση να ψάχνεται και την Πέλλα να ελέγχει ψύχραιμα το παιχνίδι χωρίς σοβαρούς κινδύνους. Μία καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 55', με το σουτ από καλή θέση του Κίτσα να φεύγει άουτ, ενώ προηγούμενως η πάσα είχε βγει από παίκτη που βρισκόταν σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ. Αυτό μάλλον ήταν και το προειδοποιητικό μήνυμα για το τι θα ακολουθούσε... Η συνέχεια ανήκει στον κ. Πασλαμούσκα και στον δεύτερο βοηθό του Βαμβακά, που προσέφεραν την Πέλλα την «κρυάδα», που δεν μπορούσε μέχρι τότε να της προσφέρει η Κρύα Βρύση. Στο 60' μετά από βαθιά μπαλιά από την άμυνα της Κρύας Βρύσης στην πλάτη της άμυνας της Πέλλας, η μπάλα κατευθύνεται σε παικτη της τοπικής ομάδας που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ και ο οποίος αρχικά κάνει κίνηση προς αυτή. Η άμυνα της Πέλλας αδρανεί θεωρώντας σίγουρη την υπόδειξη, όμως ο παίκτης σταματά και αφήνει την μπάλα σε επερχόμενο συμπαίκτη του που βγαίνει τετ α τετ από κανονική θέση με τον Ογκανέζωβ που επιχειρεί έξοδο. Ο επιθετικός(ο Χαντούρης αν δεν κάνω λάθος) προλαβαίνει τον τερματοφύλακα της Πέλλας και πλασάρει άστοχα όμως δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι άουτ και στην συνέχεια πέφτει πάνω στον εξερχόμενο Ογκανέζωβ!  Με την μπάλα άουτ, ο εφευρέτης κ. Πασλαμούσκας τρέχει και υποδεικνύει προς γενική έκπληξη πέναλτι! Βέβαια έχοντας ήδη «τύψεις» για το έγκλημα που διέπραξε πριν λίγα δευτερόλεπτα, κιτρινίζει αντί να κοκκινίσει τον τερματοφύλακα της Πέλλας που ήταν ο τελευταίος παίκτης! Εύστοχη εκτέλεση στο πέναλτι-δώρο του Πασλαμούσκα από τον Βοτάρη Α. και η Κρύα Βρύση ξαναπαίρνει το προβάδισμα.
Στην συνέχεια η Πέλλα πιο προσεκτική προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά κυρίως επισκέπτεται την περιοχή των γηπεδούχων που είχαν οργανωθεί πιο καλά αμυντικά, με στημένα. Ένα μακρυνό φάουλ του Καραμούζα, κι ένα κοντινό σουτ του ίδιου παίκτη ύστερα από σύγκιση σε εκτέλεση κόρνερ, αποκρούσθηκαν από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Μια πολύ καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους με σουτ του Χαντούρη από πολύ καλή θέση μέσα από την περιοχή, έφυγε άουτ. Στο 80' έγινε το 3-1 σε κόντρα επίθεση από τον Χαντούρη που πέρασε και τον Ογκανέζωβ, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι. Ουσιατικά τέλος γιατί δύο λεπτά αργότερα ο Νουσιόπουλος εκνευρισμένος και διαμαρτύρομενος, αντικρύζει την κόκκινη κάρτα και η Πέλλα πετά «λευκή πετσέτα». 
Το τελευταίο δεκάλεπτο με τις καθυστερήσεις, κύλησε με πασούλες από τις δύο ομάδες, χωρίς καμία διάθεση επίθεσης, εκτός από μια κεφαλιά των γηπεδούχων σε κόρνερ που κατέληξε πάνω από το τέρμα του Ογκανέζωβ. Τελικό αποτέλεσμα 3-1 και πρόκριση στα ημιτελικά για την Κρύα Βρύση, που παρεμπιπτόντως αποτελεί και τον επόμενο αντίπαλο μας εκτός έδρας στο πρωτάθλημα μετά το ρεπό. Προηγείται το εντός έδρας με τον Ορφέα Ριζαρίου.
Πολύ καλή παρουσία από όσους αγωνίστηκαν σήμερα για την Πέλλα, ενώ ξεχώρισαν Μπρατσούδης, Χαχαμίδης, Σταυρακάκης και Γεωργιάδης. Πρώτη επίσημη συμμετοχή για Σιάγκα και Δεληλάμπου Χ..
Μια ακόμη τραγική διαιτησία εις βάρος της Πέλλας από τον κ. Πασλαμούσκα και τον δεύτερο βοηθό του, Βαμβακά.
Η σύνθεση: Ογκανέζωβ, Γεωργιάδης(Σιάγκας), Τόζογλου, Νουσιόπουλος, Σταυρακάκης, Μπρατσούδης(Δεληλάμπου Χ.), Καμπούρης, Μπουράκης, Βόλκος(Παναγιωτέλης), Χαχαμίδης, Καραμούζας

Στα υπόλοιπα ζευγάρια  της προημιτελικής φάσης, πέρασαν τα φαβορί έστω και δύσκολα:
Αλμωπός Αριδαίας - Εξαπλάτανος 1-1(2-1 στην παράταση
Εθνικός Γ. - Κερασιά 2-0
Άσπρο - Π. Μυλότοπος 2-1









1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά είναι άσχημο να αδικείτε με αυτό το τρόπο η ομάδα μας.Κρίμα που αποκλειστήκαμε τόσο άδικα.Η ομάδα άξιζε να πάει το ματς στα μέτρα της.Συνεχίζουμε όμως.