Πόλωση μέχρι τέλους επιλέγει ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
Η τυπική παράδοση-παραλαβή από τον απερχόμενο πρωθυπουργό δεν έγινε ποτέ. Την παράδοση ανέθεσε στο διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα, ενώ την παραλαβή έκανε ο Δημ. Τζανακόπουλος, ο ορισθείς ως γραμματέας του γραφείου του νέου πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα.
Η ΝΔ έφτασε στο σημείο να ισχυρισθεί ότι αυτό έγινε γιατί το ζήτησε ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του Α. Τσίπρα, Ν. Παππάς από τον διευθυντή του γραφείου του Σαμαρά!
Ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε ανυπόστατους τους ισχυρισμούς αυτούς και σε δήλωση του τόνισε ότι
 «δυστυχώς ο κ. Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας» .
Στην δήλωσή του ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα αναφέρει ότι η παράδοση της κυβέρνησης από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς έχει τηρηθεί στο παρελθόν και «εμείς αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα».
«Οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους» αναφέρει κλείνοντας.
 Με νεώτερη προκλητική ανακοίνωση η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. , Μαρία Σπυράκη, επιμένει ότι "οι όροι της παράδοσης – παραλαβής είχαν καθοριστεί επακριβώς".
«Οι όροι της παράδοσης – παραλαβής καθορίστηκαν επακριβώς, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Παππάς, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι διευθυντές των γραφείων του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού» αναφέρει η κ. Σπυράκη και προσθέτει: «Αν θέλαμε βεβαίως να μιλήσουμε για το ποιος αγνόησε επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων, απλώς υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε απόντος του Αρχιεπισκόπου και δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο».

Πηγή: avgi.gr