Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Νάκης Πασχαλίδης. Η σταγόνα SMS που ξεχειλίζει το ... ποτήρι της οργής

Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής. Καθαρή Ψηφοθηρία με … SMS

H καθυστερημένη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών που επλήγησαν καίρια από το ρώσικο εμπάργκο, χρησιμοποιείται με τον πιο αναίσχυντο τρόπο από την κυβέρνηση Σαμαρά για εξαγορά ψήφων» επισημαίνουν αγρότες που θεωρούν εμπαιγμό το χρόνο καταβολής.

Επιπλέον ο υπουργός συντοπίτης απέστειλε μηνύματα SMS ενημερώνοντας από το βράδυ τους … βασανισμένους αγρότες προκαλώντας την οργή πολλών από αυτούς, οι οποίοι και μας ενημέρωσαν. Το ερώτημα είναι στις άλλες περιοχές της χώρας ο υπουργός ενημέρωσε με προσωπικό SMS, όχι βέβαια. Που βρήκε τη βάση δεδομένων; Τους ήξερε όλους και από χθές;

«Δεν περνάνε αυτές οι τακτικές» της τελευταίας στιγμής οι οποίες όπως επισημαίνουν  δεν λύνουν τα πολύπλοκα πλέον προβλήματα των αγροτών.

Η τελική έγκριση του κονδυλίου έρχεται με καθυστέρηση έξι μηνών και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές κάτι που κρίνεται ως «καθόλου τυχαία».

«Πάντως, τα ποσά των αποζημιώσεων και ο τρόπος κατανομής στους δικαιούχους παραμένουν σκόπιμα ασαφή, καθώς στο σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων αναφέρεται ότι θα καταβληθούν «με τη μορφή της στρεμματικής ενίσχυσης ανάλογα με την τιμή πώλησης των ροδάκινων και των νεκταρινιών και με βάση την αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) του 2014 για κάθε παραγωγό» υπογραμμίζεται.

Παράλληλα τον θυμό των αγροτών ενισχύει το γεγονός ότι διαφορετικές περιοχές της χώρας, πήραν διαφορετικά ποσά και υπογραμίζουν ότι «καμιά προεκλογική παροχή δεν πρόκειται να απαλείψει τις ευθύνες της κυβέρνησης που θυσίασε τα πολύτιμα εξαγωγικά μας προϊόντα στο βωμό των ψυχροπολεμικών σχεδιασμών της ΕΕ, ευθυγραμμιζόμενη με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.»

Οι παραγωγοί ροδάκινων και νεκταρινιών που έχασαν το εισόδημα τους σε μια χρονιά που ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων, δεν πρόκειται να παραπλανηθούν και με τη ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν την κυβέρνηση Σαμαρά παρελθόν και θα στηρίξουν με αυτό τον τρόπο την ουσιαστική αγροτική πολιτική η οποία συνδυάζεται με πολλές άλλες δράσεις 


Με εκτίμηση  
Νάκης Πασχαλίδης
Φαρμακοποιός 
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ 
Έδεσσα, Πέλλα, Αλμωπία, Σκύδρα 
Στηρίζουμε την Ελλάδα.
Ελλάδα πρώτη φορά Αριστερά

e-mail / G+ : nakispasxalidis@gmail.com
facebook: NakisPasxalidis
twitter: @nakispasxalidis
youtube : nakispasxalidis
6944744588

Δεν υπάρχουν σχόλια: