Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Πέλλα - Αναγέννηση Γιαννιτσών (1-0)2-0. Την πλήρωσε με το ίδιο αλλά λίγο πιο ακριβό νόμισμα

Σήμερα η Πέλλα δεν ήταν καλύτερη της Αναγέννησης. Εντούτοις σε αντιστροφή ρόλων σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι των Γιαννιτσών όπου ήταν πολύ καλύτερη αλλά έφυγε με άδεια χέρια με το γκολ που δέχθηκε στην εκπνοή, σήμερα κράτησε την ουσία για τον εαυτό της, κι άφησε τις εντυπώσεις στην Αναγέννηση.
Η Πέλλα μπήκε μουδιασμένα στο παγωμένο αν και ηλιόλουστο σήμερα γήπεδο της και η Αναγέννηση που πατούσε καλύτερα από το ξεκίνημα, το εκμεταλεύθηκε κι άρχισε να δημιουργεί επικίνδυνες φάσεις μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο. Φάσεις αρκετές και υπό πολύ καλές προϋποθέσεις, που όμως είτε από αστοχία, είτε από ατυχία, είτε από επεμβάσεις του τερματοφύλακα δεν βρήκαν στόχο. Κέρδος όσο αφορά τις εντυπώσεις τουλάχιστον, αν μπορεί να χαρακτηρισθεί έτσι στο καλό χρονικό διάστημα των φιλοξενουμένων, ήταν ένα σουτ στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιαβάση. Κι ενώ το πρώτο ημίωρο υπήρχε μόνο Αναγέννηση στο γήπεδο, η Πέλλα σε μια κόντρα επίθεση στο 30' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σαλίκα από αμυντικό. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Καμπούρης και έγραψε το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα(βίντεο). Η Αναγέννηση ήταν καλή και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου και δημιουργούσε περισσότερες φάσεις, αλλά τώρα και η Πέλλα με ανεβασμένη ψυχολογία απειλούσε πιο συχνά, δημιουργώντας 1-2 καλές ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά της. Το ημίχρονο τελείωσε με το ισχνό και εύθραυστο 1-0, παρά τις πολλές ευκαιρίες των δύο ομάδων, με την μερίδα του λέοντος όμως να ανήκει στους φιλοξενούμενους.
Και στο δεύτερο ημίχρονο η Αναγέννηση είχε την κατοχή και έπαιζε στρωτό ποδόσφαιρο, με τη διαφορά όμως ότι τώρα η Πέλλα ήταν πιο πειθαρχημένη αμυντικά και πολύ πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Η Πέλλα που δεν κινδύνευε και έδειχνε να κρατάει σχετικά εύκολα το 1-0, αφού η Αναγέννηση είχε σιγήσει και δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, άρχισε να μεταφέρει την μπάλα συχνότερα στην περιοχή των φιλοξενουμένων. Έτσι στο 70' σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Καμπούρη, δεν φαίνεται ξεκάθαρα να βρίσκει κανείς την μπάλα και να της αλλάζει πορεία, αυτή βρίσκει το απέναντι κάθετο δοκάρι και καταλήγει στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου τερματοφύλακα(βίντεο). Το 2-0 είναι γεγονός και η Πέλλα πιο κοντά σε ακόμη μία εντός έδρας νίκη. Μέχρι το 80' η Πέλλα φαίνεται πιο κοντά στο τρίτο γκολ και το οριζόντιο δοκάρι του Καμπούρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ το επιβεβαιώνει μερικώς, αφού η μπάλα μετά φεύγει άουτ(βίντεο). Το τελευταίο δεκάλεπτο και οι καθυστερήσεις, ήταν μονόλογος της Αναγέννησης που έκλεισε την Πέλλα στο μισό γήπεδο κι έχασε απίστευτες ευκαιρίες! Ευκαιρίες στην κυριολεξία που δεν χάνονται από τις πιο πλεονεκτικές θέσεις! Μοιραία το τελικό σφύριγμα βρήκε την Πέλλα νικήτρια και την Αναγέννηση αρκετά προβληματισμένη.
Η Πέλλα μέτρια σήμερα έδειχνε κατά μεγάλα διαστήματα να μην έχει συνοχή και οι ποδοσφαιριστές σα να έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί. Δεν της κόστισε είχε την τύχη με το μέρος της, διαχειρίστηκε καλά και το σκορ και την κακή της μέρα και πήρε ακόμα μια σημαντική, όσο και λόγω ονόματος του αντιπάλου ιστορική νίκη. Η Αναγέννηση ήταν σήμερα μεταμορφωμένη σε σχέση με τον πολύ άσχημο πρώτο γύρο, είχε προσανατολισμό και καλή ανάπτυξη στο παιχνίδι της, όμως είχε επίσης και σε άσχημη μέρα τους επιθετικούς της, κι αυτό το πλήρωσε. Αυτό που μου έκανε πιο πολύ όμως εντύπωση, ήταν η αντίδρασή της στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν με τα χρονικά περιθώρια πολύ στενά, την ψυχολογία στο ναδίρ, το σκορ εις βάρος της με 2-0, έψαξε με περίσσια ψυχραιμία να πάρει ότι μπορεί από το παιχνίδι. Κι αν ήταν εύστοχη στην τελική προσπάθεια, μπορεί να είχαμε ανατροπές και «κλάματα» στην Πέλλα, αφού έχασε τουλάχιστον 4-5 πολύ καλές ευκαιρίες σ' αυτό το διάστημα!
Με «θεματάκια» κι αρκετά άσκοπα εκνευριστικά σφυρίγματα ο Ατζαμιδάκης, ενώ φαινόταν πάντα κοντά στις φάσεις. Ο πρώτος βοηθός Μίσκος τον ακολούθησε σε απόδοση. Καλός ο Πίλτσης.

Η σύνθεση: Γιαβάσης, Καραγιάννης, Σιαματάς, Σταυρακάκης, Παναγιωτέλης(Παλιάικος), Σαλίκας, Καμπούρης, Μπουράκης, Γάκης, Καραπίττας(Σάρτινας), Καρασμάνης(Στάγκος)






















Δεν υπάρχουν σχόλια: