Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Πρόμαχοι - Πέλλα (3-0)3-2. Επιστρέψαμε, αλλά ελαφρώς αργοπορημένοι... Τα κυριακάτικα αποτελέσματα στα γήπεδα της Πέλλας

Η ομάδα μας αρχικά έχασε τον δρόμο για τους Προμάχους κάνοντας μάλλον «τουρισμό» στο μαγευτικό τοπίο της περιοχής, κι όταν τον βρήκε, είχε ήδη αργήσει... Το ευχάριστο της σημερινής μέρας, αν μπορεί να το πει κανείς έτσι με μια ακόμη εκτός έδρας ήττα στην πλάτη, είναι ότι μετά το σημερινό συνδυασμό αποτελεσμάτων, η Πέλλα σώθηκε και μαθηματικά.
Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα της Πέλλας παρέπαιε και οι γηπεδούχοι Πρόμαχοι που έδειξαν και στην Πέλλα επιθετικά χαρίσματα, το εκμεταλεύθηκαν και σχεδόν την έκαναν σμπαράλια! Τρία γκολ σε μισή ώρα και κάποιες ακόμα ευκαιρίες για διεύρυνση του σκορ... Τα τέρματα των Προμάχων πέτυχαν οι Τρίπτσης(5'), Μούγιος(20') και Νάνος Ν.(30'). Η Πέλλα που είχε κι αυτή με τη σειρά της 2-3 καλές περιπτώσεις να σκοράρει, δεν τα κατάφερε και κλήθηκε στο δεύτερο με τα τρία γκολ στην πλάτη, να ανέβει έναν γολγοθά!
Στο δεύτερο η Πέλλα όντως κυριάρχησε, συμμαζεύτηκε αμυντικά, δημιούργησε κι έχασε πολλές ευκαιρίες για να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να μειώσει δύο φορές με τους Γάκη(60') και Σαλίκα(70') και να αγγίξει την ισοφάριση και την ολική επιστροφή σε 3-4 ακόμα περιπτώσεις μέχρι το τελικό σφύριγμα. Δεν το πέτυχε δυστυχώς, κι έτσι έφυγε με άδεια χέρια αδικώντας τον εαυτό της σ' ακόμα ένα σχετικά «βατό» παιχνίδι. 
Η Πέλλα που κατέβηκε και σ' αυτόν τον αγώνα με «λειψανδρία», παρουσιάσθηκε διπρόσωπη και το πλήρωσε. Άλλωστε είναι δύσκολο όταν δίνεις αφορμές και δέχεσαι τρία τέρματα εκτός έδρας, να επιστρέψεις ακόμα κι αν αντίπαλος είναι τα Άσπρα Χώματα! Η ομάδα σώθηκε αν και ίσως για πολλούς δεν έπρεπε να γίνεται σοβαρή συζήτηση περί αυτού στο ξεκίνημα, όμως κάτι το «αστείο» φετινό πρωτάθλημα, κάτι τα προβλήματα από την αρχή της χρονιάς, κάτι τέλος η «αστεία» δική μας εκτός έδρας συμπεριφορά σε αρκετά παιχνίδια,  πέρασε ως σκέψη αρκετές φορές φέτος από το μυαλό μας. Ο δε στόχος της κατάληψη της 3ης τιμητικής θέσης, έμεινε «όνειρο χειμερινής και ολίγης εαρινής νυκτός»!
Οι Πρόμαχοι μια ομάδα που όπως έδειξε και στην Πέλλα και τρόπο παιχνιδιού και θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, το έπραξε και σήμερα εκμεταλευομένη τις αδυναμίες που επέδειξε η Πέλλα στο πρώτο κυρίως ημίχρονο, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα σωτηρίας. Είναι μια ομάδα με λίγα λόγια, που από την αρχή της χρονιάς κατέστησε σε όλους μας σαφές, ότι ήρθε για να μείνει στην Α1.
Πολύ καλή σε γενικές γραμμές η διαιτητική τριπλέτα.
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας υποδέχεται στην Πέλλα τον Εδεσσαϊκό.
Η σύνθεση: Γιαβάσης, Σταυρακάκης(Παλιάικος), Ίμπας, Σιαματάς, Καραγιάννης, Παπαδόπουλος, Καμπούρης, Μπουράκης, Γάκης, Σαλίκας, Καρασμάνης(Σιάγκας)

Τα αποτελέσματα των κυριακάτικων αγώνων στην Πέλλα
Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας ο πρωτοπόρος Αλμωπός διέσυρε το Άσπρο που παρά τα πέντε τέρματα που δέχθηκε στο ημίχρονο, παρέμεινε και τέλειωσε το παιχνίδι, ο Εδεσσαϊκός πέτυχε επίσης ευρεία νίκη επί του Λουτρακίου, ο Εθνικός νίκησε εκτός έδρας τις Αμπελειές βάζοντας τους δύσκολα για την συνέχεια, ενώ η Αναγέννηση δεν τα κατάφερε με αντίπαλο την Άψαλο και θα ζει με το άγχος μέχρι τέλους. 
Στις χαμηλές κατηγορίες το σκορ της ημέρας καταγράφηκε στην Πετριά από το φιλοξενούμενο Λιπαρό, αλλά με συνέργεια των γηπεδούχων. Όλα τα αποτελέσματα της σημερινής ημέρας:

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ / 23η αγωνιστική
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ 0 - 0
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 5 - 1
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΠΡΟΥ 8 - 0
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2 - 3

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ / 23η αγωνιστική
ΕΝΩΣΗ ΤΣΑΚΩΝ - ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 0 - 2
ΕΥΡΩΠΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ - ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 2 - 2

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ / 23η αγωνιστική
Μ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ - Μ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ 0 - 3 α.α.
ΑΕΚ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ - ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 1 - 2
ΑΣΠΙΔΑ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ - ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ 4 - 2
ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ - ΔΟΞΑ Π.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ 3 - 1
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΠΑΟΚ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ 2 - 0

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ / 19η αγωνιστική
ΣΦ ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΣ Κ.ΒΡΥΣΗΣ 1 - 2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΠΟΧΩΡΙΟΥ - Μ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ 1 - 2
ΝΕΟΣ ΠΥΡΣΟΣ ΠΕΤΡΙΑΣ - ΑΡΗΣ ΛΙΠΑΡΟΥ 3 - 5
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ - ΝΕΟΣ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 1 - 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: