Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ο Β. Σόιμπλε κυνικά επιβεβαιώνει: Μνημόνια χωρίς ανάσα σε βάρος του ελληνικού λαού και απατηλές υποσχέσεις - «καρότα» για το δημόσιο χρέος – Ο Αλ. Τσίπρας ακούει;

Με ωμή κυνικότητα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε «χτύπησε», για μια ακόμη φορά. Ο κ. Σόιμπλε, με νέες δηλώσεις του, ζήτησε είτε να «κοπούν» ξανά οι συντάξεις, είτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να «κουρευτούν» τα πενιχρά, εναπομείναντα εισοδήματα της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών. Ολα αυτά, πρέπει να γίνουν για χάρη της... απόλυτης ικανοποίησης των δήθεν «εταίρων», των στυγνών στην πραγματικότητα δανειστών, οι οποίοι, με την αρωγή των υποτελών κυβερνήσεων της τελευταίας εξαετίας, οδηγούν κάθε μέρα όλο και περισσότερο την ελληνική κοινωνία και την οικονομία σε επικίνδυνα αδιέξοδα, με ένα και μόνο στόχο: την παραμονή της χώρας σε καθεστώς επικυριαρχίας, με πολιτικούς αρχηγούς - «μαριονέτες».
Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός υπουργός υποβάθμισε και παρέπεμψε ξανά τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους στο απώτερο μέλλον, τονίζοντας ότι... «δεν επείγει».
Μόνο η σημερινή υποτελής κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με το νέο και το παλαιό μνημονιακό μπλοκ, δείχνουν να κάνουν ότι «δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν είπαν». Οι Ελληνες πολίτες έχουν καταλάβει πολύ καλά ότι ο Αλ. Τσίπρας, υιοθετώντας πειθήνια τη «γραμμή» Μέρκελ – Σόιμπλε, επέλεξε να συνεχίσει την εφαρμογή του «θανάσιμου», όπως ο ίδιος το χαρακτήριζε πριν την τραγική «κωλοτούμπα» πέρυσι το καλοκαίρι, σπιράλ της ύφεσης, υπονομεύοντας ακόμη περισσότερο το ήδη «κουρεμένο» δραματικά βιοτικό επίπεδο της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: