Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

«Καμπανάκι» από τους οδοντίατρους για λεύκανση εκτός οδοντιατρείων

O Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής δέχεται εκατοντάδες καταγγελίες από πολίτες που πέφτουν θύματα παραπλανητικών διαφημίσεων οδοντιάτρων ή μή για οδοντιατρικές πράξεις σε χώρους που δεν είναι οδοντιατρεία.
Οι καταγγελίες αφορούν κέντρα που προσφέρουν υπηρεσίες αισθητικής και έχουν συμπεριλάβει και τη λεύκανση, όπως είπε ο κ. Αθανάσιος Υφαντής, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ).
Ο ΟΣΑ έχει καταθέσει σχετική αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και τους αρμόδιους φορείς. Όπως εξήγησε ο κ. Υφαντής, βλάβες στα δόντια όπως ρωγμές, τερηδόνα, εκτεθειμένες επιφάνειες των ριζών, διαβρώσεις, έντονες αποτριβές αποτελούν πλήρη αντένδειξη για λεύκανση. Επίσης, η καλή υγεία των περιοδοντικών ιστών είναι απαραίτητη.
Τα προϊόντα για τη λεύκανση πρέπει να πωλούνται μόνο σε οδοντιάτρους και να εφαρμόζονται υπό την επίβλεψή τους, αφού οι ουσίες που απελευθερώνονται, δρουν στους ζώντες ιστούς των δοντιών.
Οι οδοντίατροι επεσήμαναν πως λεύκανση δοντιών χωρίς τις προϋποθέσεις που απαιτούνται δημιουργεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών, ενώ αν δεν τηρούνται μέτρα αποστείρωσης των εργαλείων και απολύμανσης του χώρου υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και της μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων όπως το AIDS και ηπατίτιδες.
Ο κ. Υφαντής αναφέρθηκε επίσης και σε καταγγελίες ασθενών που κινδύνευσαν μετά από επίσκεψη τους σε οδοντιατρεία γειτονικών χωρών λόγω «φθηνότερων» τιμών και για παροχή υπηρεσιών από οδοντιάτρους ή μη σε χώρους μη πιστοποιημένους για την πληρότητα και ασφάλεια του εξοπλισμού.
Μάλιστα, η Οικονομική Αστυνομία συνέλαβε οδοντίατρο ο οποίος δεν είχε την απαιτούμενη άδεια/βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου και ο οποίος καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης και του επεβλήθη και πρόστιμο από την Περιφέρεια ύψους 75.000 ευρώ.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: