Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Θάνατός σου η ζωή μου

Να και μια οικονομική δραστηριότητα της εποχής μας, που θα συνταράξει τα χρηματιστήρια και τις αγορές όλης της Ευρώπης και της χώρας μας: Οι Κονσερτίνες και τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα, δηλαδή τα υλικά που δημιουργούν τους πάσης φύσεως φράχτες των πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων, οι οποίοι τοποθετούνται σε σύνορα, κέντρα κράτησης, φυλακές, χώρους επιτήρησης, φιλοξενίας κ.ο.κ.
Κατασκευάζονται από σύρμα, διαμέτρου γύρω στα 2.50 mm, εν θερμώ βαρύ-γαλβανισμένου ψευδαργύρου (Zn) min 230 gr/m2, υψηλής σκληρότητας 1600-2000 N/mm2.
Οι πρόσθετες λεπίδες που ξεσκίζουν όποιον επιχειρεί να διαβεί τους φράχτες φτιάχνεται από λαμαρίνα θερμού γαλβανίσματος πάχους περίπου 0,5 mm. Αυτό είναι το βασικό προϊόν της ευρωπαϊκής και της ελληνικής μεταλλουργίας που με ή χωρίς την ενίσχυση χάλυβα, αυτή την περίοδο σπάει τα ταμεία...
Η προσφυγική κρίση και η οικοδόμηση της ακροδεξιάς «Ευρώπης Φρούριο με τα άπειρα χιλιόμετρα περιφράξεων, γίνεται αίφνης η ευκαιρία για κέρδη, νέες επενδύσεις και «δημιουργία θέσεων εργασίας» στον συγκεκριμένο κλάδο της μικρής, μεσαίας και μεγάλης βιομηχανίας, των μεταφορών, των κατασκευών κλπ., όπως διδάσκει ο νεοφιλελεύθερος άγριος καπιταλισμός, που αποστρέφεται κάθε ηθικού περιορισμού.
Αναμένω τις φωνές νεοφιλελεύθερου ενθουσιασμού για τα αναμενόμενα κέρδη της μεταλλουργίας, την άνοδο της διεθνούς τιμής του ψευδαργύρου, του σιδήρου, του χρωμίου και του άνθρακα.
Προσμένω ωστόσο και την πολιτική και την ανθρωπιστική στάση των ευρωπαϊκών αριστερών κομμάτων οργανώσεων και των μεγάλων συνδικάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: