Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η ΜΕΒΓΑΛ, το MoU και ο Νοτιοαφρικανός CEO

Στην κερδοφορία επέστρεψε όπως μαθαίνουμε, η ΜΕΒΓΑΛ, η οποία μέχρι τα τέλη του μήνα αλλάζει σελίδα.
Όπως πληροφορείται η στήλη, το MoU μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, μετόχων, τραπεζών και private equity fund Sankaty Bain Capital πρόκειται να υπογραφεί το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου, για να ενεργοποιηθεί το deal το οποίο χαρακτηρίζεται ως win win για όλα τα μέρη.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί το due diligence ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος εκ Νοτίου Αφρικής CEO της εταιρείας έχει πραγματοποιήσει αρκετές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας, τα EBITDA της οποίας έκλεισαν πέρυσι στα 7,7 εκατ. ευρώ.
Το deal, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, προβλέπει μεταξύ των άλλων ότι το private equity αναλαμβάνει την υποχρέωση να βάλει φρέσκο χρήμα στη ΜΕΒΓΑΛ, μέσω δανείου πενταετούς διάρκειας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά ένα μέρος για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δημόσιο, εργαζόμενους, ταμεία και κατά το υπόλοιπο ως κεφάλαιο κίνησης.
Οι τράπεζες θα επιμηκύνουν με τη σειρά τους τον υφιστάμενο δανεισμό (53 εκατ. ευρώ) επίσης στην πενταετία, χωρίς να βάλουν φρέσκο χρήμα. Το δάνειο που θα δώσει το fund, όπως και μέρος των δανείων που θα επιμηκύνουν οι τράπεζες (σ.σ. περίπου 25 εκατ. ευρώ), θα είναι κύριας εξασφάλισης και θα έχουν προνομιακό δικαίωμα εξ ολοκλήρου εξόφλησης σε περίπτωση πώλησης της εταιρείας.
Η συμφωνία, εφόσον κλείσει, θα στηρίζεται σε ένα business plan, το οποίο μέσω εξαγωγών κυρίως στο γιαούρτι επιδιώκει να οδηγήσει τα EBITDA στα 14 εκατ. ευρώ στην τριετία και στα 20 εκατ. ευρώ στην πενταετία.

Πηγή: Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: