Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Η Σακοράφα δεν ψήφισε την «έκθεση προόδου» για την Τουρκία

Την επιλογή της λευκής ψήφου υιοθέτησε η Σοφία Σακοράφα, η οποία δεν ψήφισε την έκθεση προόδου για την Τουρκία, καθώς «αποτυπώνει με αποκαλυπτικό ρεαλισμό τη σημερινή πραγματικότητα της χώρας σε μείζονες τομείς, όπως η λειτουργία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και του τύπου, η παραβίαση του εναέριου  χώρου και των θαλάσσιων υδάτων της Ελλάδας, η καταπολέμηση της διαφθοράς, το τουρκικό casus belli ως παράγοντας αστάθειας στο Αιγαίο». 
Η επιλογή αυτή αφορά σε ζητήματα επίσης μείζονος σημασίας, όπως η συμφωνία για το προσφυγικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, γεγονός που όπως αναφέρει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα για τους λαούς, «αφού όπου εμπλέκεται το ΝΑΤΟ οξύνει τις εντάσεις», ο χαρακτηρισμός του PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, που νομιμοποιεί τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της Τουρκίας, αλλά και η εν γένει αναξιοπιστία της Τουρκίας έναντι του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.
Συνεχίζει υπογραμμίζοντας δύο σημεία:
  • Καλείτε την Τουρκία να διαπραγματευτεί για συνολική και βιώσιμη λύση του Κουρδικού. Όσο όμως η Ε.Ε. χαρακτηρίζει το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση, ενώ αποτελεί μέρος της λύσης, νομιμοποιεί τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της Τουρκίας, ακόμα και εντός της Συρίας.
  • Χαιρετίζετε την κοινή συμφωνία για το προσφυγικό και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Και πάλι η Ε.Ε. σκόπιμα εμπλέκει τρίτους σε ζητήματα που την αφορούν, επικαλούμενη αδυναμία. Η αμέσως προηγούμενη αφορά στην εμπλοκή του ΔΝΤ. Τα αποτελέσματα θα είναι το ίδιο καταστροφικά για τους λαούς. Όπου εμπλέκεται το ΝΑΤΟ οξύνει τις εντάσεις.
Καταλήγει με ένα ερώτημα: «Ποιά ενταξιακή διαδικασία μπορεί να υπάρξει με μια χώρα όπως την περιγράφει η έκθεση, η οποία επιπροσθέτως καταπατά το Διεθνές Δίκαιο και τις συμφωνίες που υπογράφει;»

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: