Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Μητσοτάκης: Είμαστε η εναλλακτική λύση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Βέβαιος ότι «η  Νέα Δημοκρατία είναι η εναλλακτική λύση που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο  CNN International, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για τις εκδηλώσεις της Ομογένειας για την επέτειο της ελληνικής επανάστασης του 1821.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε σίγουρος για την επικράτηση της ΝΔ όποτε και αν γίνουν εκλογές, καθώς όπως είπε «η κυβέρνηση έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του λαού. Έχει μπουχτίσει ο λαός με αυτήν την κυβέρνηση». «Δεν ξέρω τι  είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει εκλογές. Εμείς, όμως, είμαστε έτοιμοι και θα τις κερδίσουμε», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση υπέρ της επιχειρηματικότητας «που θα φέρει πίσω στην Ελλάδα την ανάπτυξη».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων. «Εμείς θα κάνουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία γρήγορα. Ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε σήμερα για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα» δήλωσε, εκτιμώντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα επενδυτικές ευκαιρίες.
«Όμως, η Ελλάδα χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Τις σωστές μεταρρυθμίσεις» συνέχισε και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ξένες επενδύσεις. «Αυτή είναι η στρατηγική για να πάει η χώρα μπροστά. Όχι η λιτότητα. Αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί», ανέφερε εν συνεχεία.
Τέλος, ουπογράμμισε ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και σημείωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα και λιγότερη γραφειοκρατία. «Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για ακόμα περισσότερους φόρους», συμπλήρωσε.
Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, όπου συμμετείχε ως προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, είχε κάνει λόγο για ενότητα και όχι διχαστικό πολιτικό λόγο.
«Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει ενωμένη, μακριά από το διχαστικό πολιτικό λόγο. Εδώ πέρα στην Ομογένεια αυτό το μήνυμα είναι ακόμα πιο επίκαιρο. Μακάρι να το ακούσουμε όλοι και στην Ελλάδα. Δεν χρειαζόμαστε άλλους διχασμούς. Δεν χρειαζόμαστε ψεύτικα διλήμματα. Εμείς, αυτοί. Αυτά τα διλήμματα είναι τελείως ξεπερασμένα. Πάνω από όλα πρέπει οι Έλληνες, παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές τους, να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, που δεν μπορεί να είναι σήμερα άλλος από την οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από τα Μνημόνια», δήλωσε.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: