Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας: «Τα χρήματα από τις άδειες θα πάνε στο λαό»

Με την ευκαιρία της παράδοσης τμήματος της Ολυμπίας Οδού, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών και κάλεσε τη ΝΔ να παραδεχτεί το ατόπημα και να συναινέσει στην από κοινού συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Από το Κιάτο όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, προκειμένου να χαιρετίσει την παράδοση τμήματος της Ολυμπίας Οδού από την Κόρινθο ως το Κιάτο, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών. "Σήμερα που ερχόμαστε να εγκαινιάσουμε τα τμήματα, να συμπίπτει με μία εξαιρετικά σημαντική είδηση που ταλαιπώρησε το κοινό για τις τηλεοπτικές συχνότητες" σημείωσε ξεκινώντας την ομιλία του, τονίζοντας πως η διαδικασία, αλλά και το οικονομικό αποτέλεσμα στέλνουν σημαντικό μήνυμα εντός και εκτός της χώρας.
Όπως είπε, η αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στέλνει "μήνυμα εντός της χώρας ότι σε αυτό τον τόπο σταματάει η ασυδοσία και η ανομία. Όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο". Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια μπαίνουν κανόνες και οι νόμοι ισχύουν για όλους. "Ο διαγωνισμός έδωσε ένα απροσδόκητα υψηλό τίμημα που δίνει το σήμα και στους ξένους επενδυτές, ότι σε αυτό τον τόπο θα υπάρχουν κανόνες και αδιάβλητοι διαγωνισμοί και ότι θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δημόσιο συμφέρον" είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε σειρά σκανδάλων πουν έχουν σημειωθεί στο παρελθόν σε δημόσιους διαγωνισμούς.

246 εκατ. ευρώ είναι ένα μεγάλο πόσο που δεν είχαμε υπολογίσει. Ως και το τελευταίο ευρώ θα κατευθυνθεί σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη της κοινωνίας που το έχει ανάγκη

Τα "246 εκατ. ευρώ είναι ένα μεγάλο πόσο που δεν είχαμε υπολογίσει" είπε και δεσμεύτηκε: "Ως και το τελευταίο ευρώ θα κατευθυνθεί σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη της κοινωνίας που το έχει ανάγκη". Όπως είπε, επιπλέον ανακοινώσεις για τη διάθεση αυτού του ποσού θα κάνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα βρίσκεται το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως "είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος" για εκείνον και το επιτελείο του, ώστε να σχεδιάσουν που θα διατεθούν τα χρήματα.

Η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη μέχρι τελευταία στιγμή υπερασπίστηκε ιδιωτικά συμφέροντα. Τους καλώ να παραδεχτούν το ατόπημα τους και να αναγνωρίσουν ότι αν αφήναμε ανοιχτό τον αριθμό τα έσοδα θα ήταν 30εκατ.

"Η αξιωματική αντιπολίτευση κράτησε μια στάση που δεν της αξίζει" σχολίασε τέλος για την αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία και τόνισε: "Η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος είναι πάνω από όλα". Όπως είπε η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη "μέχρι τελευταία στιγμή υπερασπίστηκε ιδιωτικά συμφέροντα. Τους καλώ να παραδεχτούν το ατόπημά τους και να αναγνωρίσουν ότι αν αφήναμε ανοιχτό τον αριθμό τα έσοδα θα ήταν 30εκατ.". "Πρέπει με συναίνεση να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα με την από κοινού συγκρότηση του ΕΣΡ" είπε τέλος ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και καλώντας τη να πάυσει την αυτοκαταστροφική η στάση του τελευταίου διαστήματος.
"Τέρμα οι αεριτζήδες" σημείωσε με σαφή την αναφορά σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και σημείωσε πως πλέον κανείς δεν θα είναι πιο ευνοημένος από τους άλλους, ενώ έκανε λόγο για αίσθηση δικαίου και ισονομίας που την έχει ανάγκη ο πολίτης τα τόσα χρόνια της κρίσης. Είναι όπως είπε, "το καλύτερο μήνυμα στο εξωτερικό ότι ξεπερνάμε τις παθογένειες του παρελθόντος".
Δείτε τις δηλώσεις Τσίπρα από το Κιάτο:

Λευτέρης Σαββίδης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: