Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς σχολίασε η αντιπολίτευση την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση μετά την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
ΚΚΕ: Ομολογία φτώχειας και κοροϊδίας
«Οι "δεσμεύσεις" στο λαό για μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα, άδικους φόρους που δεν καταργούνται, όπως ο ΕΝΦΙΑ, μειωμένες συντάξεις, μισθούς πείνας, συσσίτια και ψίχουλα για λίγους, είναι ομολογία πως η φτώχεια και η κοροϊδία καλά κρατούν», σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Το στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι ο λαός να υπομείνει αδιαμαρτύρητα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να χάψει το καινούργιο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» και να είναι «στο περίμενε» της ανεργίας και της φτώχειας, μήπως πέσει κανένα ψίχουλο απ’ το τραπέζι της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου, τονίζει.
«Με τη χτεσινή του ομιλία ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά απευθύνεται στους επιχειρηματικούς ομίλους, με υποσχέσεις και δεσμεύσεις για φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια και ζεστό χρήμα από τα αναπτυξιακά πακέτα. Μαζί με τη διαβεβαίωση πως στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, που άφησαν πίσω τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα προστεθεί και ό,τι ακόμα κατεδαφίσει η κυβέρνηση με τη δεύτερη αξιολόγηση, σύμφωνα πάντα με το αντεργατικό κεκτημένο της ΕΕ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η εργατική τάξη ο λαός απ’ το «περίμενε» του κ. Τσίπρα μπορεί να περάσει απέναντι από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο, να πάρει τη θέση του στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής για να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του, καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ.
ΠΑΣΟΚ: Νέο ρεκόρ ψεμάτων
Για «νέο ρεκόρ ψεμάτων» εκ μέρους του πρωθυπουργού έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη γεννήματα, σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στον ΣΚΑΪ.
«Ο κ. Τσίπρας πήρε μια χώρα με μικρά και δειλά πρωτογενή πλεονάσματα και με δική του ευθύνη έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό. Όσοι νόμιζαν ότι το είχε τερματίσει το 2014 έκαναν λάθος. Έκανε νέο ρεκόρ ψεμάτων στην ίδια πίστα», δήλωσε.
Ποτάμι: Εμπόριο ελπίδας
Για «εμπόριο ελπίδας» και «λαϊκίστικες κορώνες» έκανε λόγο το Ποτάμι.
Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του:
«Oι φετινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ έχουν ακριβώς την ίδια αξία που είχαν και πέρυσι και πρόπερσι.Δηλαδή καμία. Το εμπόριο ελπίδας, που είναι ο μόνος τομέας στον οποίο ειδικεύεται, δεν βρίσκει πια αγοραστές. Η ανάπτυξη για την οποία μιλάει δεν έρχεται με λαϊκίστικες κορώνες και ψέματα. Έρχεται με τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για επενδύσεις. Έρχεται με λιγότερους κι όχι με περισσότερους φόρους. Αλλά ανάπτυξη και κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι έννοιες ασύμβατες».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: