Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΔ: Η κοινωνία βοά. Δεν αντέχουμε άλλο

Αποπροσανατολισμός από τα οικονομικά αδιέξοδα της κοινωνίας ο διαγωνισμός Παππά και χτίσιμο νέου δικτύου διαπλοκής από το ΣΥΡΙΖΑ οι τέσσερις άδειες, λέει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Την εκτίμηση ότι το θέμα των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση «σκόπιμα υπερτονίζει τις τελευταίες μέρες» για τον «αποπροσανατολισμό» των πολιτών από «την οδυνηρή καθημερινότητα που βιώνουν» κάνουν στη ΝΔ αποτιμώντας την κατάσταση στην πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.
Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «με το νέο διαγωνισμό η κυβέρνηση δεν καταπολεμά τη διαπλοκή, αντίθετα υφαίνει νέο δίκτυο διαπλοκής». Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ επαναβεβαιώνουν τη θέση τους για κατάργηση του νόμου Παππά, «επαναφέροντας το ΕΣΡ και τον κεντρικό - αποφασιστικό ρόλο του στη διαδικασία και με μόνο κριτήριο την ελεύθερη ενημέρωση θα αξιοποιηθεί το σύνολο του ψηφιακού φάσματος με νέες τηλεοπτικές άδειες, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και απολύτως διαφανή προέλευση των χρημάτων και ενιαίο τίμημα».
Κατά την εκτίμηση των στελεχών της ΝΔ «η κατάσταση ενόψει του φθινοπώρου και του πολύ δύσκολου χειμώνα γίνεται αισθητή από την κοινωνία από την οποία έρχεται μια δυνατή βοή: “δεν αντέχουμε άλλο”», εξαιτίας της «δραματικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων των νοικοκυριών, της σφαγιαστικής έμμεσης και άμεσης φορολογίας, της ταυτόχρονης μείωσης μισθών-συντάξεων και της ύφεσης που παραμένει». Παράλληλα στη συνεδρίαση του συντονιστικού της ΚΟ εκφράστηκε έντονη ανησυχία και για την πορεία του προσφυγικού.
Με βάση όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται ενόψει της ΔΕΘ, όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του, να παρουσιάσει οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση, «μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, δίνοντας ελπίδα και προοπτική».

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: