Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Αλ. Τσίπρας για κανάλια: Το αεριτζιλίκι και το νταβατζιλίκι τελείωσε

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το δημόσιο θα έπρεπε να είχε κάνει τρεις δημοπρασίες όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας ότι έχει χαθεί ένα τεράστιο ποσό καθώς οι κυβερνήσεις για να στηρίζονται από τα ΜΜΕ δεν προέβαιναν στο διαγωνισμό
«Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κρατούνται όμηροι. Κάποιοι είχαν μάθε να δανειοδοτούνται με θαλασσοδάνεια και πληρώνουν με αέρα. Το αεριτζιλίκι και το νταβατζιλίκι τελείωσε» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του ενώ θα δώσει όσα περισσότερα κίνητρα μπορεί για να προσληφθούν οι εργαζόμενοι στους νέους παρόχους. «Ήδη έχουμε εξαγγείλει την πρόθεση σε προγράμματα του υπουργείου Εργασίας να επιδοτήσουμε με 300 ευρώ τον καθένα από αυτούς για τους πρώτους μήνες και μετά με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών» σημείωσε.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το ελληνικό δημόσιο θα έπρεπε να είχε κάνει τρεις δημοπρασίες όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας ότι έχει χαθεί ένα τεράστιο ποσό καθώς οι κυβερνήσεις για να στηρίζονται από τα ΜΜΕ δεν προέβαιναν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, για το οποίο, όπως είπε, δεν έκλεισε από τον διαγωνισμό αλλά από τους μετόχους που δεν έκαναν κινήσεις, ούτε για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Ο πρωθυπουργός είπε, επίσης, ότι ορισμένοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους που πιθανόν να χάσουν τη δουλειά τους.
«Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Τα ιδιωτικά μέσα δεν έκαναν απεργίες όπως τώρα κάνει η ΕΡΤ για εσάς. Σκοπός μας δεν είναι να χαθούν θέσεις εργασίας αλλά να ρυθμίσουμε ένα τοπίο, άναρχο όλων αυτών των χρόνων. Αυτό σημαίνει νομιμότητα και σεβασμός στο Σύνταγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: