Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Σουηδία: Δίνουν μία ώρα άδεια στους εργαζόμενους για να κάνουν... σεξ

Την ιδιότυπη πρόταση έκανε δημοτικός σύμβουλος στην μικρή πόλη Οβερτονέα στη βόρεια Σουηδία: Μία ώρα διάλειμμα την εβδομάδα στους εργαζομένους για να χαρούν τον έρωτα -για την ακρίβεια, για να κάνουν σεξ.
Η πρόταση, που αφορά τους 550 δημοτικούς υπαλλήλους της μικρής πόλης, βασίζεται στο επιχείρημα ότι δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζομένους να επιστρέψουν στο σπίτι τους αυτή την μία ώρα «θα ωφελούσε την παραγωγικότητα, θα τόνωνε τους γάμους, αλλά και τα ποσοστά των γεννήσεων».
Ο δημοτικός σύμβουλος, ο άνθρωπος που βρήκε τη «μαγική φόρμουλα», εκτίμησε επίσης ότι η καθημερινή ζωή είναι αγχωτική και λίγο βαρετή και ότι, οι άνθρωποι δεν έχουν πολύ χρόνο να κάνουν σεξ οπότε φροντίζουμε να τους προσφέρουμε τον χρόνο που ίσως δεν έχουν.
«Η μία ώρα διαλείμματος είναι αποκλειστικά αφιερωμένη γι’ αυτόν τον σκοπό και όχι για να πάει ο εργαζόμενος βόλτα ή για να ψωνίζει. Δεν μπορούμε βέβαια να γνωρίζουμε πώς θα αξιοποιήσει ο καθένας τον χρόνο του στο τέλος της ημέρας», συνέχισε ο δημοτικός σύμβουλος.
Η πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία την άνοιξη και για να υλοποιηθεί θα πρέπει απλά να λάβει την πλειοψηφία μεταξύ των 31 μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: