Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών της ΟΓΕ: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Το Σάββατο, 18 Φλεβάρη, οι γυναίκες μέλη και φίλες της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών, μετά από κάλεσμα του Δ.Σ. της Ομάδας, βρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Η Ομάδα καλωσόρισε τις γυναίκες, στην πρώτη της εκδήλωση για το 2017 και  πραγματοποίησαν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, σε μία όμορφη ατμόσφαιρα.
Από τις συναγωνίστριες της Ομάδας έγινε μία παρουσίαση για το 12ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβρη. Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα  για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.” Με αυτό το ηχηρό σύνθημα πραγματοποιήθηκε το 12ο Συνέδριο της Ο.Γ.Ε. Ήταν παρούσες και ψήφισαν 650 αντιπρόσωποι από συλλόγους και ομάδες όλης της χώρας.  Στην εκδήλωση μεταφέρθηκε το κλίμα του Συνεδρίου, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ήταν το βίντεο που προβλήθηκε για τη συνολική δράση της Ο.Γ.Ε. από το 11ο Συνέδριο μέχρι σήμερα.
Η πρόεδρος της Ομάδας κάλεσε τις γυναίκες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για συμμετοχή στο οργανωμένο κίνημα, δίπλα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, δίνοντας τη δική μας αγωνιστική απάντηση σε παλιά και νέα μέτρα που ετοιμάζονται.
Συζητήθηκε η οργάνωση της καμπάνιας μας με θέμα τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, όπως αποφασίστηκε από το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Μέσα από το θέμα της καμπάνιας θέλουμε να αναπτύξουμε τις σύγχρονες πλευρές της γυναικείας ανισοτιμίας, τις ρίζες της στην εκμεταλλευτική κοινωνία, αλλά και τα αιτήματα που διατυπώνουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να φτάσουμε στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, εκεί που ζουν και εργάζονται, εκεί που μεγαλώνουν τα παιδιά τους, εκεί που αφιερώνουν τον «ελεύθερο» χρόνο τους.
Νομίζουμε ότι μέσα από την πολύμορφη δραστηριότητα που θα αναπτύξουμε τους επόμενους μήνες μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με καινούριες γυναίκες. Να τις συσπειρώσουμε στη δράση της Ομάδας μας, κάνοντας πράξη τις αποφάσεις και το σύνθημα του 12ου Συνεδρίου μας. Μόνο μέσα από τη συλλογική δράση αντιμετωπίζεται ο απόλυτα φυσιολογικός ατομικός φόβος για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της Ο.Γ.Ε.)
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6908393507, 6933322565


Δεν υπάρχουν σχόλια: