Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Γκάμπριελ: Αλληλεγγύη προς Ελλάδα σε ανεργία, μεταναστευτικό

Στιγματίζοντας τις επιλογές ορισμένων κρατών-μελών της Ε.Ε. αλλά και δείχνοντας φιλοευρωπαϊκό πρόσωπο λίγους μήνες πριν από τις γερμανικές εκλογές, ο υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έκανε λόγο για ανάγκη συνδρομής της Ελλάδας -καθώς και των Ιταλίας, Γαλλίας- σε σημαντικά ζητήματα όπως είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. 
«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική εις βάρος μίας άλλης χώρας», είπε με νόημα ο Γερμανός αξιωματούχος, συμπληρώνοντας πως «η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γαλλία χρειάζονται περισσότερη βοήθεια στον τομέα της ανεργίας και στο μεταναστευτικό... Δεν γίνεται ενώ υπάρχουν ελληνικά και ιταλικά hot spot, κάποιες χώρες να αποσύρονται και να αφήνουν το βάρος στις πλάτες των άλλων».
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκάμπριελ αναλαμβάνει ρόλο υπερασπιστή της Ελλάδας. Πρόσφατα, ο αντικαγκελάριος είχε τονίσει πως δεν επιτρέπεται «να ξαναπροσπαθήσει κανείς, όπως κάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να εξωθήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη», αναφερόμενος στα «παιχνίδια Grexit» στα οποία επιδίδεται κατά καιρούς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Επίσης, είναι γνωστή η επιστολή που είχε στείλει προς την καγκελάριο Μέρκελ, στην οποία κατηγορούσε τον Σόιμπλε για μη εποικοδομητική στάση στο ελληνικό ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τραβάει τη διαπραγμάτευση σε μάκρος με στόχο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προτείνοντας παράλληλα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για τρία μόνο χρόνια.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: