Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Αγώνας Πρωταθλήματος - 19η Αγωνιστική: Δόξα Μελισσίου - Μ.Α. Πέλλας

Προσγείωση από την συμμετοχή και την εξαιρετική παρουσία στον τελικό κυπέλλου, στην «καθημερινότητα» του αμφίρροπου ομολογουμένως φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα μας καλείται μετά την μεγάλη προσπάθεια της Τετάρτης, αύριο Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στις 16:00 το μεσημέρι, στο δημοτικό γήπεδο Μελισσίου, να αντιμετωπίσει την τοπική Δόξα που καίγεται για βαθμούς, για την 19η αγωνιστική της Α1 ερασιτεχνικής.
Η νέα ήττα του Μαυροβουνίου σήμερα στα Γιαννιτσά, δίνει την ευκαιρία στην ομάδα μας με νίκη αύριο να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την τρίτη θέση, στόχο άμεσο και καθόλα εφικτό. Τώρα αν στο τέλος αυτή η θέση θα είναι και προνομιούχα, θα εξαρτηθεί κι από πολλούς παράγοντες αλλά κι από τις ομάδες που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, πέραν των δικών μας φιλοδοξιών και επιτυχιών αν αυτές ευωδοθούν. Η ομάδα μας αυτή την περίοδο είναι καλά, είναι αήττητη σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος στο δεύτερο γύρο, βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν χαρίζεται πουθενά και θεωρείται δεδομένο ότι οι αγωνιστικές φιλοδοξίες της δεν σταμάτησαν την περασμένη Τετάρτη στο δημοτικό γήπεδο Γαλατάδων με την απώλεια του κυπέλλου, όσο κι αν μας προέκυψε εσχάτως να βρίσκεται στην υψηλότερη κλίμακα αυτών. Παρά την απώλεια του τροπαίου, η εμφάνιση και η απόδοση στο τελικό αποτελεί παρακαταθήκη για ακόμη καλύτερο μέλλον... Μπορεί να προέκυψαν αγωνιστικά προβλήματα από τον τελικό κυπέλλου, όμως έχει μάθει από την αρχή της σεζόν να ζει μ' αυτά, που κατά διαστήματα ήταν και πολύ χειρότερα, θέλει τη νίκη και γι' αυτή θα αγωνίζεται μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου σε κάθε γήπεδο και με κάθε αντίπαλο.
Η Δόξα Μελισσίου είναι βαθμολογικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και δεν μπορεί να βλέπει χαλαρά και αδιάφορα κανένα παιχνίδι, αφού έχει μπροστά της ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα αντιμετωπίζοντας κατά βάση ομάδες του πρώτου μισού του βαθμολογικού πίνακα. Στην έδρα της είναι πολύ ισχυρή με μόλις μία ήττα παθητικό και συνολικό συντελεστή 5Ν-3Ι-1Η και τέρματα 13 ΥΠΕΡ - 7 ΚΑΤΑ. Οι περισσότερες νίκες που έχει πετύχει είναι οριακές-επαγγελματικές αφού δεν σκοράρει με ευχέρεια, αλλά από την άλλη και η εστία της δεν παραβιάζεται εύκολα. Βασίζεται στην εμπειρία της με ποδοσφαιριστές μεγάλης ποδοσφαιρικά ηλικίας, εκ των οποίων οι περισσότεροι με πολλές παραστάσεις από επαγγελματικές ή ημιεπαγγελματικές κατηγορίες. Έχει στις τάξεις της όμως και 2-3 νεαρούς φερέλπιδες και αρκετά ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, που κοντά στους εμπειρότερους προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα. Όσες ομάδες την υποτίμησαν βρέθηκαν προ εκπλήξεων, αν θυμηθούμε παλαιότερα την πρόκριση του Εδεσσαϊκού στα πέναλτι, ενώ πιο πρόσφατα, τελευταίο «θύμα» της στο Μελίσσι, ο Εθνικός Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: