Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

20ο Συνέδριο: Ο απολογισμός και η επόμενη ημέρα για το ΚΚΕ

Με την ομιλία του γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, οι διεργασίες του 20ου συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στον Περισσό, ενώ, το επόμενο τετραήμερο, το ΚΚΕ αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό δράσης, αλλά και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων μέχρι το 21ο συνέδριο.
Το βασικό περιεχόμενο του θέματος του 20ου συνεδρίου συμπυκνώνεται στην «ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπροστά στο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της ανάπτυξης της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική- αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία».
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» την Παρασκευή ανέφερε χαρακτηριστικά ««Μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις κάτω από όλες τις συνθήκες. Προχωράμε μπροστά με ρεαλιστική αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε»
Οι «Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ» για το 20ο Συνέδριο δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 12 Δεκεμβρίου 2016 και αμέσως μετά ξεκίνησε ο προσυνεδριακός διάλογος, τόσο μέσα από τον «Ριζοσπάστη», και την «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», όσο και μέσα από εκατοντάδες συσκέψεις, συγκεντρώσεις και συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή, στελεχών, μελών, φίλων και οπαδών του  ΚΚΕ.
Αναλυτικά
Το πρόγραμμα του ΚΚΕ
Πηγή: efsyn.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: