Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΝΔ: Το αντίο στον Επίτιμο και το μέλλον

Η μάχη κατά του «λαϊκισμού», οι μεταρρυθμίσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές και η «αλήθεια» σε συνθήκες κρίσης. Τα πολιτικά μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι είπε ο Χατζηδάκης ενώπιον του ΣΕΒ για την πολιτική ταυτότητα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Κοινός τόπος είναι στη ΝΔ ότι η πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «αειθαλής» και «οδηγός» στη μάχη κατά του «λαϊκισμού» και του «διχασμού» σε συνθήκες όπου «η Ελλάδα δείχνει αποσβολωμένη μπροστά στους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες μιας μεγάλης κρίσης» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικήδειο λόγο του χτες.
Μάλιστα στην ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι η «αλήθεια» και οι «μεταρρυθμίσεις» συμπυκνώνουν την «πολιτική ταυτότητα» του πρώην πρωθυπουργού. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «διπλή υποχρέωση της ΝΔ» σε περίοδο «βαθύτατης κρίσης» είναι «να μείνουμε πιστοί στις παρακαταθήκες του. Να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και να προχωρήσουμε με ταχύτητα όλες εκείνες τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές», ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ως χρέος της δικής του πολιτικής γενιάς την αντιμετώπιση του «λαϊκισμού» καθώς όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «ήξερε ότι το κακό το οποίο πάλεψε μια ζωή, είναι πάντα ζωντανό».
Σ’ αυτό το πλαίσιο στη ΝΔ θεωρούν ότι το κύριο πρόβλημα σήμερα είναι η «συνολική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης» στην οικονομία με μια «μεταρρυθμιστική κυβέρνηση» που θα στείλει τα ανάλογα μηνύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και δεν θα αντιμετωπίζει τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές ως «αναγκαίο κακό».
Μάλιστα στο Μοσχάτο εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει επενδύσει στο ζήτημα του χρέους όλα τα λεφτά της και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αμηχανία εξαιτίας του ότι όπως εκτιμούν στο επόμενο Eurogroup θα έχουμε πάλι μια «μεσοβέζικη λύση» όπου Ευρωπαίοι και κυβέρνηση Τσίπρα απλά «θα σπρώξουν το τενεκεδάκι παρακάτω».

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: