Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Πέρασαν τα προαπαιτούμενα, σειρά έχει το Eurogroup

Υπερψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής και τα τελευταία προαπαιτούμενα που φέρουν πιο κοντά την εκταμίευση της δόσης. Επόμενος σταθμός της κυβέρνησης το Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας, με την Αθήνα να επιδιώκει μία συνολική συμφωνία που να περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους. 
Το πακέτο των τροπολογιών που συμπεριλήφθηκαν σε νομοσχέδιο για την αλιεία, περιλάμβανε ρυθμίσεις για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συντάξεις, τη χρηματοδότηση των κομμάτων, καθώς και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Οι τροπολογίες για τις συντάξεις, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το αφορολόγητο πέρασαν με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.), ενώ αυτές για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, με την κανονική διαδικασία της τοποθέτησης των εισηγητών των κομμάτων.
Τις τρεις τροπολογίες που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, ψήφισαν 153 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.) ενώ καταψήφισαν 84 βουλευτές (Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων). Από την Ολομέλεια είχαν αποχωρήσει νωρίτερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: