Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Φιλικός αγώνας: Α.Σ. Ιωνικός Ιωνίας - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (0-1)2-2

Παιχνίδι περισσότερο δοκιμών και προπόνησης για τους δύο προπονητές, οι οποίοι παρέταξαν τις ομάδες τους με όσους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές είχαν δοκιμάζοντας θέσεις και σχήματα, δεδομένων των αρκετών και σημαντικών απουσιών. 
Καλό παιχνίδι γενικότερα σ' ένα παγωμένο παρά την ηλιοφάνεια γήπεδο, με την θερμοκρασία να πέφτει κατακόρυφα κατά την διάρκειά του, πιο τακτικό στο πρώτο μέρος κι από τις δύο πλευρές, λίγο πιο άναρχο στο δεύτερο, με τις γραμμές να μην διατηρούν την συνοχή και την πειθαρχία τους.
Η Πέλλα που ήταν και φαινόταν πιο ποιοτική ομάδα στο γήπεδο και είχε την μερίδα του λέοντος στις φάσεις και τις ευκαιρίες, δεν τις εκμεταλεύθηκε όπως θα άρμοζε στις προϋποθέσεις και τις περιστάσεις και μοιραία το πλήρωσε στο τέλος, από μια ομάδα που το πίστεψε και το πάλεψε μέχρι το σφύριγμα της λήξης. 
Η ομάδα μας είχε ορισμένα πολύ καλά διαστήματα, απλά ήταν «σπάταλη» αφού δεν τελείωνε με την κυνικότητα που έπρεπε, φαινομενικά «εύκολες» φάσεις κυρίως με τους Ρέκο, Κατσαμακτσή, Μπουράκη και Μπρατσούδη. Μέχρι περίπου το 75' φαινόταν ότι θα περάσει ένα σχετικά εύκολο απόγευμα, αφού είχε ήδη προηγηθεί με 0-2, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κατσαμακτσή στο 10'(βίντεο) που κέρδισε ο ίδιος και ωραία ομαδική προσπάθεια με ιδανική εκτέλεση του Μπρατσούδη περίπου στο 60', ενώ διατηρώντας τον έλεγχο, ήταν αυτή που δημιουργούσε συνεχώς φάσεις μπροστά στο τέρμα των γηπεδούχων, με το πλέον αναμενόμενο ένα τρίτο τέρμα. 
Η αντίδραση όμως του νεανικού και αρκετά δουλεμένου Ιωνικού, την διέψευσε και την αιφνιδίασε. Ο Ιωνικός που γενικότερα είχε πιο δυναμική παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην μεσοεπιθετική του γραμμή και που απείλησε προειδοποιητικά μετά το 75' σε μια δυο περιπτώσεις το τέρμα του Υφαντίδη, όχι μόνο μείωσε αρχικά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ασλανίδη στο περίπου στο 80'(βίντεο), αλλά έφερε και το παιχνίδι στα ίσια πέντε λεπτά αργότερα, μετά από ωραίο συνδυασμό Κεχαγιά-Χ"αντωνίου και πολύ ωραίο τελείωμα του πρώτου.
Το τελικό 2-2 μάλλον ήταν το σκορ που επιβράβευσε αυτό που διεκδίκησαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Ο Ιωνικός βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου της Α' ερασιτεχνικής της Ε.Π.Σ.Μ., μόλις 3 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Φοίνικα Πολίχνης. 
Άριστη η φιλοξενία διοίκησης, προπονητή και ποδοσφαιριστών του Ιωνικού.
Ο «διασυρμός» που υποστήκαμε σήμερα όμως ως σύλλογος, κυρίως ως δήμος Πέλλας αλλά και ως Ε.Π.Σ. Πέλλας, έχει να κάνει με τις γηπεδικές υποδομές και τις εγκαταστάσεις. Πως και που να ανταποδώσεις την φιλοξενία ενός φιλικού έστω αγώνα, χωρίς τακτ και ντροπή αντικρύζοντας τέτοια γήπεδα και συγκρίνοντάς τα με τα άθλια δικά μας; Το συμπέρασμα είναι ότι απέχουμε «έτη φωτός»! Αν και καταφέραμε να βάλουμε τουλάχιστον ως διοίκηση το γκολ της «τιμής», βρίσκοντας ανέτοιμους και ανοργάνωτους στον τομέα αυτό τους γηπεδούχους, χαρίζοντας ένα ημερολόγιο κι ένα λάβαρο του συλλόγου μας με αδυναμία ανταπόδοσης απ' αυτούς😃.
Οι συνθέσεις
Α.Σ. Ιωνικός Ιωνίας(Σαββόγλου): Μελάς, Πασπαλάς, Παπαδόπουλος, Κων/νίδης, Ελληνίδης, Χ"αντωνίου, Ασλανίδης, Κεχαγιάς, Κοσιώρας, Καλτσίδης, Μούρια. Αγωνίστηκαν: Αβλαστιμίδης, Μποζίδης, Μπαχιράι, Βανόκας.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Σταυρακάκης, Σιάγκας, Πλιόγκας, Στάγκος, Γουστέρης, Μπουράκης, Τοπάλης, Σιταράς, Ρέκος Ι.Β., Κατσαμακτσής. Αγωνίστηκαν: Υφαντίδης, Μπρατσούδης, Παπαγεωργίου, Δεληπαναγιώτης, Κεραμάρης, Αλμπάνης. Απόντες: Σιαματάς, Αβραάμ, Βασιλάκογλου, Ζούζουλας, Χαχαμίδης, Καρασμάνης, Ρέκος Π.Ι..
Μια προσφορά































Δεν υπάρχουν σχόλια: