Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Ημιτελική φάση: Εθνικός Γ. - Δόξα Μαυροβουνίου (1-0)1-0

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 1-0
Ιδανικές οι κλιματολογικές συνθήκες, άριστη η κατάσταση του γηπέδου, πολύς ο φίλαθλος κόσμος, τα δύο πληρέστερα και «πλουσιότερα» ρόστερ της Α1, κληρώσεις χοληστερινούχων δώρων λόγω των ημερών, όμως ο αγώνας δεν παρουσίασε την αντάξια των προσδοκιών ποιότητα και το ανάλογο θέαμα. Λίγο πολύ «κόπια» του χθεσινού ημιτελικού και ο σημερινός στη Νέα Τραπεζούντα, αφού ο Εθνικός απέκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του κυπέλλου νικώντας με 1-0 την Δόξα Μαυροβουνίου(όπως περίπου χθες και ο Αλμωπός που φιλοξένησε τον Απόλλωνα 1960 Κρύας Βρύσης στην Αριδαία), η οποία αν και γνώρισε την πρώτη της φετινή «επίσημη» ήττα διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για τον επαναληπτικό.
Όχι ιδιαίτερα καλό το σημερινό παιχνίδι στα Γιαννιτσά, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα υποφερτό ημίχρονο. Πιο «ζωντανός» ο Εθνικός στο πρώτο,  αλλά από μεγάλες φάσεις σχετικά φτωχό τον παιχνίδι σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 25' όταν ο Λυσίτσας πήρε την κατοχή μέσα στην περιοχή από κεφαλιά πάσα του Μουρουζίδη και δεν δυσκολεύθηκε από κοντά να νικήσει τον Καμπαλή και να ανοίξει το σκορ. Η Δόξα στην προσπάθειά της να αντιδράσει, είχε λίγα λεπτά αργότερα  σέντρα-σουτ του πιο δραστήριου παίκτη της Ρέτζια, στο αριστερό κάθετο δοκάρι του αιφνιδιασμένου Πόπη. Για τον Εθνικό οι καλύτερες φάσεις προήλθαν από στημένα και δύο κεφαλιές του Μουρουζίδη, που έφυγαν όμως άουτ χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση του Καμπαλή.
Στο δεύτερο ο Εθνικός οπισθοχώρησε γεμίζοντας με περισσότερο κόσμο την μεσαία γραμμή του επιδιώκοντας να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε πάρει από το πρώτο, με την καλύτερη Δόξα να παίρνει εύκολα τα παραχωρημένα από τους γηπεδούχους μέτρα και την πρωτοβουλία, στην αρχή νωχελικά και καθόλου πειστικά αλλά με εικόνα υπεροχής στον αγωνιστικό χώρο χωρίς όμως ευκαιρίες, ενώ προς το τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού που πίεσε πιο πολύ, δημιούργησε τις δύο καλύτερες και πιο αξιοσημείωτες φάσεις της για την ισοφάριση, με πρωταγωνιστή τον Καρυπίδη, που στην πρώτη δεν κατάφερε να «τελειώσει» από κοντά αφού τον πρόλαβε αμυντικός του Εθνικού, ενώ στην δεύτερη και πιο απειλητική, το σουτ του πέρασε ψηλά και δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πόπη άουτ. Νωρίτερα ο Εθνικός που στο δεύτερο ημίχρονο «έκατσε» στο 1-0 και κοιτούσε πιο πολύ την διατήρησή του, έψαχνε το δεύτερο τέρμα μόνο με κάποιες σποραδικές αντεπιθέσεις με τους απομονωμένους και με μεγάλη απόσταση επιθετικούς του, κι έχασε τη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία του από κοντινό πλασέ του Καπουσούζη, όταν βρέθηκε απέναντι από το Καμπαλή και λίγο πλάγια μέσα στην περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της Δόξας αντέδρασε σωστά και απέκρουσε σε κόρνερ. Ένα απευθείας φάουλ επίσης του Γρηγοριάδη, βρήκε τον Καμπαλή σε ετοιμότητα(βίντεο).
Αυτές ήταν και οι φάσεις που σημάδεψαν ένα ισορροπημένο και μοιρασμένο παιχνίδι, που το πιο δίκαιο του αποτέλεσμα με την συνολική εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο, φάνταζε η ισοπαλία. Ο Εθνικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, αυτός ήταν και ο τελικός νικητής.
Ελπιδοφόρες οι εντυπώσεις από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Εθνικού Πανταζίδη, Εφραιμίδη, Πέλκα και Μπάρμπα, που ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στις δύσκολες απαιτήσεις του αγώνα.
Πολύ καλή και η διαιτητική τριπλέτα, με τον κ. Γιουματζίδη να διαχειρίζεται φειδωλά και «ισορρροπημένα» τον πειθαρχικό έλεγχο στους πιο άτακτους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Μια προσφορά




Δεν υπάρχουν σχόλια: