Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026

Γ' ΕΘΝΙΚΗ. Γράφει ο Σάκης Καραμπάσης

Πλήρη αγωνιστική κίνηση είχαμε στην Γ Εθνική, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη υπάρχουν τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική.
Στον 1ο όμιλο που συμμετέχουν οι ομάδες της Ένωσης μας, το αποτέλεσμα της αγωνιστικής σίγουρα ήταν η νίκη του Πανθρακικού στην Δράμα.
Οι ομάδες μας που κακά τα ψέματα δίνουν την μάχη για την παραμονή, η μεν Κρ. Βρύση γνώρισε την ήττα στην Ξάνθη και το Δυτικό σημείωσε πολύ δύσκολη νίκη με την Ορεστιάδα.
Βάση των τριών αγωνιστικών που υπολείπονται συν βέβαια τα αναβληθεντα παιχνίδια, εκτιμώ ότι το διπλό του Πανθρακικού στην Δράμα, δίνει το δικαίωμα στην ομάδα της Κομοτηνής όχι μόνο να κατακτήσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια, αλλά και βάση προγράμματος να μπει στα play off και με βαθμολογική διαφορά από τον 2ο της βαθμολογίας.
Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, Δόξα και Ξάνθη δείχνουν να παλεύουν για την 2η θέση.
Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής Θερμαϊκού έχει καπαρωμενη θέση στα off και για τις δύο θέσεις που θα συμπληρώσουν την εξάδα των play off, θα προσπαθήσουν το Οφρυνι, η Κρηστώνη και η Μηχανιώνα.
Στην βάση αν εξαιρέσουμε την Ορεστιάδα που ήδη είναι στο τοπικό, τέσσερις ομάδες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.
Και φυσικά έτσι όπως έχει σήμερα η βαθμολογία, Κρ. Βρύση και Δυτικό είναι σε δυσμενή θέση.
Φυσικά όχι ότι Κιλκισιακός και Θέρμη είναι σε καλύτερη μοίρα.
Πάντως βάση προγράμματος, θεωρώ ότι η Κρ. Βρύση έχει πιο βατή συνέχεια αλλά το γήπεδο είναι ο ουσιαστικός καθρέφτης.
Για το Δυτικό, το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης είναι τελικός και για να έχει ελπίδες θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει.
Τώρα όσο αφορά για τον καλύτερο 2ο των ομίλων 1,2 και 3, πιστεύω ότι την τετράδα για τα μπαράζ ανόδου, θα την συμπληρώσει ομάδα από τον 1ο η 2ο όμιλο. Η δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών από την Βέροια, δίνει το δικαίωμα ελπίδας για τον 2ο του 1ου ομίλου. Στον 3ο όμιλο γίνεται ένας πραγματικός χαμός, για το γεγονός ότι η διαφορά του 1ου της βαθμολογίας από τον 5ο είναι μόλις 3 βαθμοί, κάτι που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις. Το μόνο βέβαιο είναι κατά πάσα πιθανότητα ότι αυτός που θα τερματίσει στην 2η θέση θα έχει ντεζαβανταζ έναντι των άλλων 2ων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: