Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026

ΚΕΕΡΦΑ - Εκδήλωση: «Για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, φασισμό, πολέμους και φτώχεια»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
📍 Σάββατο 14 Μαρτίου, 19:00
📌 Χώρος Πολιτισμού ΕΝΕΚΕΝ
Προξένου Κορομηλά 37
Ομιλητές:
- Δημήτρης Χούλης, συνήγορος υπεράσπισης στο έγκλημα της Χίου
- Γιώργος Τσιάκαλος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ
- Αθηνά Καλογρίδη, Δικηγόρος
- Δήμητρα Κομνιανού, ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης
Στο πλαίσιο των δράσεων για τις 28 Μάρτη οργανώνεται εκδήλωση με τίτλο: «Για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, φασισμό, πολέμους και φτώχεια».
Μια συζήτηση ενάντια στις πολιτικές που γεννούν τον ρατσισμό, τη βία στα σύνορα και την απανθρωπιά απέναντι στους ανθρώπους της προσφυγιάς.
Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Πύλου και της Χίου.
Άσυλο και χαρτιά για όλους/ες – σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά.
Να διώξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων που κάνει πλάτη στους φασίστες.

«Κάλεσμα για τη Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού & του Φασισμού»
Ενώνουμε την φωνή μας με τα εκατομμύρια που ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους στις ΗΠΑ στις 28 Μάρτη με την έμπνευση της εξεγερμένης Μινεάπολης που τσάκισε τους κεφαλοκυνηγούς της ICE του Τραμπ, τους δολοφόνους της ποιήτριας Ρενέ Γκούντ και του νοσηλευτή Αλεξ Πρέττι. Απλώνουμε το χέρι στο κίνημα στην Ευρώπη που δίνει μάχη ενάντια στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή, στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Γερμανία και αλλού.
Ξεσηκωνόμαστε για να μπει τέλος στις δολοφονίες των προσφύγων και των μεταναστών στα κλειστά σύνορα της ΕΕ-φρούριο, αυτή την οργανωμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ και την ΕΕ θανατοπολιτική. Έχει μετατρέψει το Λιμενικό σε σώμα πολέμου κατά των κατατρεγμένων προσφύγων που επιχειρούν να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς και την φτώχεια. Οι φίλοι του Τραμπ και του Νετανιάχου δολοφονούν στη Γάζα, δολοφονούν και στη Μεσόγειο με 33.000 πνιγμένους τα τελευταία 15 χρόνια.
Δεν αφήνουμε την κυβέρνηση να φορτώνει τις ευθύνες της για την φτώχεια, την ακρίβεια, τα ψηλά νοίκια, τη διάλυση της παιδείας και της υγείας στους πρόσφυγες που τάχα μας απειλούν. Φταίει η ίδια που τα χαρίζει όλα στους δισεκατομυριούχους φίλους της για τα κέρδη τους ενώ ζωές χάνονται στα Τέμπη, την Πύλο, την Χίο, την Βιολάντα, στα κάτεργα του Ελληνικού. Δίνει δισ για όπλα και κόβει για τις ανάγκες μας.
Διαδηλώνουμε για να μην περάσει η ποινικοποίηση των αγώνων του κινήματος αλληλεγγύης, με την ανάκληση του ασύλου στον Τζαβέντ Ασλάμ, την επίθεση στο δικηγόρο των επιζώντων της Χίου Δ.Χούλη, την συκοφάντιση του δημοσιογράφου Χ.Αβραμίδη. Οι ακροδεξιοί Πλεύρης και Γεωργιάδης στοχοποιούν πρόσφυγες, συνδικαλιστές στα νοσοκομεία, φοιτητές στα πανεπιστήμια και έχουν το θράσος να βαφτίζουν τις κινητοποιήσεις φασιστικές! Κοίτα ποιοί μιλάνε!
Η 28η Μάρτη είναι μέρα για να μετατρέψουμε τη οργή μας για τα εγκλήματα της κυβέρνησης στη Πύλο, τη Χίο, τα Τέμπη, την Βιολάντα σε τσουνάμι για να τους σαρώσουμε.
Ενωμένοι εργατιά, αγροτιά, νεολαία έχουμε να δώσουμε τη δικιά μας εναλλακτική στο σύστημα που καταστρέφει τις ζωές για τα κέρδη τους. Ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, φασισμό, πολέμους και φτώχεια!
EVENT FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/1239199861151482?locale=el_GR  
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: